ΕΛΛΑΔΑ

Νέα κατάθεση Φαλτσιανί για τη λίστα Λαγκάρντ μετά τις εκλογές

Δημοσίευση 15 Σεπτεμβρίου 2015, 19:42 / Ανανεώθηκε 15 Σεπτεμβρίου 2015, 20:08
Νέα κατάθεση Φαλτσιανί για τη λίστα Λαγκάρντ μετά τις εκλογές
Facebook Twitter Whatsapp

Νέα στοιχεία που αφορούν για οκτώ πρόσωπα που εμπεριέχονται στη λίστα Λαγκάρντ περιλαμβάνει το στικάκι-φωτιά που κατέθεσε στους εισαγγελείς ο πρώην υπάλληλος της HSBC, Ερβέ Φαλτσιανί. 

Νέα στοιχεία που αφορούν για οκτώ πρόσωπα που εμπεριέχονται στη λίστα Λαγκάρντ περιλαμβάνει το στικάκι-φωτιά που κατέθεσε στους εισαγγελείς ο πρώην υπάλληλος της HSBC, Ερβέ Φαλτσιανί

Οι εισαγγελείς έχουν δώσει νέο ραντεβού με τον μάρτυρα στο Παρίσι, μετά τις εκλογές, καθώς όπως αναφέρει η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, «απαιτούνται περαιτέρω ανακριτικές ενέργειες προκειμένου να διαλευκανθεί» υπόθεση ξεπλύματος χρήματος που διερευνούν οι αρχές. Η νέα κατάθεση κρίνεται απαραίτητη, καθώς ο κ. Φαλτσιανί φέρεται να διαθέτει επιπλέον στοιχεία, με ελληνικό ενδιαφέρον, για την περιβόητη λίστα Λαγκάρντ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το usb εμπεριέχει κινήσεις λογαριασμών, ονόματα εταιριών και τραπεζικές κινήσεις. Πρόκειται για πρόσωπα που ελέγχονται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες στο στικάκι εμπεριέχονται κινήσεις επίμαχων λογαριασμών και η σύνδεση τους με άλλες τράπεζες και πρόσωπα. 

Ηδη ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ηλίας Ζαγοραίος, που ήταν και επικεφαλής του κλιμακίου των εισαγγελέων που μετέβη στο Παρίσι την περασμένη εβδομάδα, μελετά τα πρώτα στοιχεία που δόθηκαν από τον Φαλτσιανί. 

Παράλληλα, οι εισαγγελικές αρχές που χειρίζονται την υπόθεση έχουν αποστείλει και αιτήματα δικαστικής συνδρομής στη Γαλλία για πρόσωπα που φέρεται να μετέχουν στην ομάδα διακίνησης μαύρου χρήματος.