Σοκ προκαλεί σε όλη τη χώρα η υπόθεση εκβιασμού μίας 38χρονης από έναν 50χρονο, ο οποίος εκβίαζε την άτυχη γυναίκα επί 12 χρόνια και την ανάγκαζε να έχει σεξουαλικές επαφές με αγνώστους.

Ο διαδικτυακός μαστροπός, αφέθηκε ελεύθερος μετά τη σύλληψή του από τον εισαγγελέα, ενώ η δικογραφία επιστράφηκε στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για περαιτέρω έρευνα στο πλαίσιο της οποίας θα επιχειρηθεί ο εντοπισμός και άλλων γυναικών θυμάτων του 50χρονου.

Η καταγγελία

Σύμφωνα με την καταγγέλλουσα, μετά την αρχική φωτογράφιση ο 50χρονος την έπεισε να κάνει γυμνή φωτογράφιση και έκτοτε την απειλούσε, μέχρι και σήμερα, ότι θα κοινοποιούσε τις φωτογραφίες αυτές στο διαδίκτυο και σε άτομα του οικογενειακού της περιβάλλοντος. Έτσι την ανάγκαζε να συνεχίζει να φωτογραφίζεται γυμνή

Από τα μέσα του 2004, χρησιμοποιώντας τις ίδιες απειλές, την εξανάγκαζε να έχει ερωτικές επαφές με αγνώστους έναντι χρηματικής αμοιβής, και μάλιστα χρησιμοποιούσε βία εναντίον της για να κάμψει τις αντιρρήσεις της.

Από το 2008 ο 50χρονος χρησιμοποιούσε την 38χρονη μόνο σε γυμνές φωτογραφήσεις, εξαιτίας απόπειρας αυτοκτονίας της, ενώ από το 2014 την εξανάγκαζε να βγάζει τα ρούχα της μπροστά σε κάμερα ηλεκτρονικού υπολογιστή συνδεδεμένου στο διαδίκτυο σε ζωντανή σύνδεση, μέσω συγκεκριμένης ιστοσελίδας, όπου ο εκάστοτε χρήστης πλήρωνε διαδικτυακή συνδρομή.

Ταυτοποίηση και σύλληψη

Τα καταγγελλόμενα τέθηκαν υπ’ όψιν της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και παραγγέλθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, για τη διερεύνησή τους, καθώς και τη χορήγηση των απαραίτητων στοιχείων και δεδομένων από τους αρμόδιους παρόχους τηλεπικοινωνιών και υπηρεσιών του Διαδικτύου.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης ταυτοποιήθηκε ο 50χρονος και την Τρίτη έγινε έρευνα στο σπίτι και τον χώρο εργασίας του, όπου διακριβώθηκε και ψηφιακά η συμμετοχή του στις υπό έρευνα πράξεις.

Σε ηλεκτρονικά αποθηκευτικά μέσα που είχε στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αποθηκευμένα εκατοντάδες αρχεία (φωτογραφίες, βίντεο) ερωτικού περιεχομένου που απεικονίζουν -εκτός από την 38χρονη- και άλλες γυμνές γυναίκες, τα στοιχεία των οποίων αναζητούνται.

Επιπλέον βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αποδεικτικά συναλλαγών πληρωμής - καταβολής χρημάτων στο όνομα του 50χρονου από την επίμαχη ιστοσελίδα του διαδικτύου.