Η συμβολική κατάληψη ξεκίνησε στις 3 το μεσημέρι και ολοκληρώθηκε μια ώρα αργότερα, ενώ στην είσοδο των γραφείων τοποθετήθηκε πανό στο οποίο αναγραφόταν: «Κάτω τα ξερά σας από Κορτέση, Νικητόπουλο και Σταθόπουλο».

Οι τρεις αναρχικοί συνελήφθησαν μαζί με τους Κώστα Γουρνά, Νίκο Μαζιώτη και Πόλα Ρούπα, τον Απρίλιο του 2010 κατηγορούμενοι για συμμετοχή στον  «Επαναστατικό Αγώνα».

 Περίπου σαράντα άτομα από τον αντεξουσιαστικό χώρο από τις 3.30 μ.μ. έως τις 4 μ.μ. πραγματοποίησαν συμβολική κατάληψη στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών με αίτημα "κάτω τα ξερά σας από τους τρεις συντρόφους μας Χ. Κορτέση, Σ. Νικητόπουλο και Β. Σταθόπουλο", οι οποίοι φέρονται ως μέλη του Επαναστατικού Αγώνα και αποφυλακίστηκαν πρόσφατα λόγω συμπλήρωσης του 12μηνου.

Ανάρτησαν πανό έξω από το Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών (Ακαδημίας 60), ενώ άλλη ομάδα βρισκόταν στην είσοδο του Συλλόγου και διένεμε φέιγ βολάν. Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Γιάννης Αδαμόπουλος, όπως και το προσωπικό του Συλλόγου είχαν αποχωρήσει κατά το χρόνο της κατάληψης.

 Υπενθυμίζεται ότι ο Άρειος Πάγος αναίρεσε το υπ' αριθμ. 807/2011 βούλευμα με το οποίο αποφυλακίστηκαν με περιοριστικούς όρους οι Ευάγγελος Σταθόπουλος, Χριστόφορος Κορτέσης και Σαράντος Νικητόπουλος. Έτσι, εκ νέου θα κριθεί από το Συμβούλιο Εφετών το ζήτημα της παράτασης ή μη της προσωρινής κράτησης για ένα ακόμη εξάμηνο των τριών εν λόγω εμπλεκομένων στην υπόθεση του Επαναστατικού Αγώνα.