Αίθριος σε όλη την χώρα αναμένεται να είναι ο καιρός σήμερα Σάββατο, οπότε και θα γίνει και ο μεγάλος όγκος των μετακινήσεων των ετεροδημοτών στην ηπειρωτική και νησιωτική Ελλάδα, όμως όσοι έχουν άδεια και επιστρέψουν την Δευτέρα, αντί για την Κυριακή θα αντιμετωπίσουν ένα εντελώς διαφορετικό, βροχερό μάλιστα, σκηνικό.

Όπως τονίζει στο newpost η μετεωρολόγος της ΕΜΥ κ. Α. Μαρινάκη:

«Οι ετεροδημότες θα ταξιδέψουν με καλό καιρό σήμερα Σάββατο, αφού θα έχει ζέστη και ηλιοφάνεια, με την θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 33-34 βαθμούς στα ηπειρωτικά και γύρω στους 30 στα νησιά του Αιγαίου.

Δεν θα πρέπει να φοβηθούν τα μποφόρ όσοι ταξιδέψουν στα νησιά, αφού θα φυσά μόνο ένα ελαφρύ βοριαδάκι, το οποίο θα φτάσει το πολύ τα έξι μποφόρ. 

Για τους ταξιδιώτες της τελευταίας στιγμή, όσους δηλαδή μεταβούν στον τόπο καταγωγής τους για να ψηφίσουν την Κυριακή το πρωί, τα πράγματα θα είναι εξίσου καλά, εκτός από τα Δωδεκάννησα, όπου θα εκδηλωθούν κάποιες βροχές. 

Το σκηνικό αλλάζει από την Κυριακή το βράδυ.

Οι αλλαγές θα γίνουν αισθητές πρώτα στα Δυτικά και συγκεκριμένα στα ορεινά της Πελοποννήσου, όπου και θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες μπόρες.

Σταδιακά σε όλη την διάρκεια της νύχτας θα αρχίσουν να εκδηλώνονται βροχές και καταιγίδες και σε άλλα μέρη της χώρας όπως το Ιόνιο, η Ήπειρος, η Δυτική Στερεά και η Δυτική Μακεδονία.

΄Οσοι λοιπόν ταξιδέψουν την Δευτέρα, θα βρεθούν μπροστά σε εκπλήξεις, καθώς ο καιρός θα είναι βροχερός σε όλη τη χώρα. 

H θερμοκρασία θα κατέβει αρκετούς βαθμούς και θα φτάσει τους 25 μέσο όρο, ανάλογα με την κάθε περιοχή της Ελλάδας». 

Η κ. Μαρινάκη συνιστά προσοχή σε όσους ταξιδέψουν ειδικά στην επιστροφή της Δευτέρας, καθώς το πιθανότερο είναι να το κάνει σε γλιστερές εθνικές οδούς.