current views are: 13

19 Σεπτεμβρίου 2015
Δημοσίευση13:31

Οδηγεί δεξιοτίμονο στη Λάρισα

Εδώ και 31 χρόνια οδηγεί το δεξιοτίμονο αυτοκίνητό του… αλλά ούτε στην Αγγλία ούτε στην Αυστραλία και την Κύπρο. 

Δημοσίευση 13:31’
αρθρο-newpost

Εδώ και 31 χρόνια οδηγεί το δεξιοτίμονο αυτοκίνητό του… αλλά ούτε στην Αγγλία ούτε στην Αυστραλία και την Κύπρο. 

Εδώ και 31 χρόνια οδηγεί το δεξιοτίμονο αυτοκίνητό του… αλλά ούτε στην Αγγλία ούτε στην Αυστραλία και την Κύπρο

Ο Μιχάλης Ανδρέου σύμφωνα με την εφημερίδα Ελευθερία οδηγεί για 31 ολόκληρα χρόνια στη Λάρισα

Με ένα Mitsubishi του 1984 ο κυπριακής καταγωγής 60χρονος πλέον ήρθε από τη Μεγαλόνησο

«Όλα αυτά τα χρόνια βλέπω τους περαστικούς να κοιτάνε με έκπληξη το αυτοκίνητο όταν αυτό βρίσκεται εν κινήσει καθώς ψάχνουν τον… οδηγό» ξεκινάει την περιγραφή του ο κ. Ανδρέου.

Τον συναντάμε όταν παρκάρει και πραγματικά δείχνει πως το κάνει με μεγάλη άνεση «Στο παρκάρισμα εμένα μου φαίνεται πολύ πιο εύκολο από το αριστερό τιμόνι. Όμως όλα είναι θέμα συνήθειας» και αρχίζει να μιλάει για τεχνικές δυσκολίες.

«Επί της ουσίας μόνο μία είναι και αναφέρομαι στην προσπέραση. Είχα πρόβλημα παλιότερα στην Αγιάς, Τυρνάβου, Βόλου λόγω στενότητας δρόμου κυρίως. Αν ήταν ΙΧ μπροστά μου βολευόμουν. Αν ήταν φορτηγό ή λεωφορείο είχα πρόβλημα. Εγώ το έλυσα ως εξής: έβγαινα να κοιτάξω από τη μέσα μεριά. Από τη στιγμή μάλιστα που ο Έλληνας οδηγός πάει στη μεσαία διαχωριστική γραμμή, εγώ το εκμεταλλευόμουν και εφόσον ήξερα το αυτοκίνητό μου, υπολόγιζα πώς θα προσπεράσω. Το πλεονέκτημα είναι πως πλησιάζω το αυτοκίνητο που προσπερνάω πολύ περισσότερο από αυτούς που οδηγούν με αριστερό τιμόνι και δεν καβαλάω ποτέ διαχωριστική γραμμή. Πάντα νόμιμος. Βέβαια για τον οδηγό που προσπερνάω είναι μεγάλη έκπληξη όταν με βλέπει από άλλη πλευρά…».

«Μα δεν είναι πολύ δύσκολο και επικίνδυνο μέχρι να συνηθίσεις την αλλαγή λωρίδας;»

– Είναι και αυτό ένα θέμα αλλά το ξεπερνάς μέσα σε λίγες στιγμές. Συνήθως με μπέρδευε για λίγο όταν πήγαινα στην Κύπρο ή όταν επέστρεφα στην Ελλάδα. Όταν όμως βλέπεις αμάξι από απέναντι να έρχεται επάνω σου αμέσως συνέρχεσαι…».


σχετικα αρθρα