Απάντηση στο αλαλούμ που έχει δημιουργηθεί με τα διόδια δίνεται από το υπουργείο Εσωτερικών, από το οποίο η τελευταία πληροφορία είναι ότι δεν υπάρχει -ακόμα τουλάχιστον- εντολή για να ανοίξουν προκειμένου να διευκολύνουν τους οδηγούς και ούτε ποτέ υπήρξε.

Όπως δηλώνει στο newpost, o κ. Θεοδόσης Φλώρος, στέλεχος της διεύθυνσης εκλογών του υπουργείου ''υπήρχε όντως αίτημα από την πλευρά του υπουργείου Εσωτερικών προς το διευρυμένο υπουργείο Οικονομίας, προκειμένου και σε αυτήν την εκλογική διαδικασία, όπως και στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου να μην υπάρχει αντίτιμο για την διέλευση από τα διόδια.

Το αίτημα εστάλη από εμάς στο υπουργείο Οικονομικών πριν από δέκα ημέρες. Αλλά δεν είχαμε καμία απάντηση αυτή τη φορά. Το υπουργείο Εσωτερικών από την πλευρά του, έκανε ό,τι ήταν να κάνει''. 

Την ίδια στιγμή, από το γραφείο της Πρωθυπουργού Βασ. Θάνου τονίζουν ότι είναι θέμα των αρμόδιων υπουργείων να χειριστούν το θέμα και ότι η πρωθυπουργός θα επιλαμβανόταν του θέματος σε σχέση με τη συνεννόηση που θα είχε με τα υπουργεία, κάτι που δεν σήμαινε απαραίτητα ότι θα μπορούσε να δώσει εντολή για άνοιγμα των διοδίων. 

Στην κοινή ανακοίνωση των υπουργείων Οικονομικών και Εσωτερικών αναφέρεται : 

Εν όψει των βουλευτικών εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου 2015, τα Υπουργεία,  Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού προέβησαν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και μέσα στο πλαίσιο της αρμοδιότητας τους προκειμένου να διασφαλίσουν την ελεύθερη δίοδο και την άνευ καταβολής τιμήματος διέλευση των εκλογέων από όλους τους σταθμούς διοδίων της χώρας, καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας των εκλογών.

Το σχετικό αίτημα διατυπώθηκε και εγγράφως προς τις Εταιρείες των Αυτοκινητοδρόμων και της γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου μέσω της Γενικής Γραμματείας Υποδομών.

Οι εν λόγω εταιρείες με απαντητικές επιστολές τους διατύπωσαν την άρνησή τους,  με το αιτιολογικό της διασάλευσης των Συμβάσεων Παραχώρησης.

Η ανακοίνωση των εταιρειών των διοδίων έδωσαν την δική τους απάντηση στο θέμα τονίζοντας:

Η δωρεάν διέλευση των διοδίων, λόγω των εκλογών, δεν προβλέπεται απο τις συμβάσεις παραχώρησης και το κόστος θα έπρεπε να καλύψει το κράτος, ήταν η απάντηση των κοινοπραξιών των αυτοκινητόδρομων στο αίτημα της διακομματικής επιτροπής του υπουργείου Εσωτερικών για δωρεάν διέλευση των διοδίων σήμερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες εξάλλου, οι εταιρείες αναμένουν ακόμη την αποπληρωμή των διελεύσεων από τους αυτοκινητόδρομους και τη γέφυρα Ρίου - Αντιρίου την ημέρα του δημοψηφίσματος, τις οποίες εκτιμούν σε εκατομμύρια ευρώ.

Επίσης, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υποδομών έκρινε ως ασύμφορη την όποια συμφωνία για εκ νέου ελεύθερη διέλευση, καθώς θα διπλασιαζόταν το κόστος που θα καλείτο να καταβάλλει το κράτος για δυο πλέον εκλογικές διαδικασίες -του δημοψηφίσματος και τη σημερινή.
 
Να θυμίσουμε ότι το θέμα άνοιξε το πρωί ο γγ του ΚΚΕ Δημ. Κουτσούμπας, ο οποίος σε δηλώσεις του από το εκλογικό κέντρο όπου ψήφισε, αποκάλυψε ότι προς έκπληξή του στα διόδια Αφιδνών από όπου πέρασε ο κόσμος πλήρωνε κανονικότατα παρότι, όπως υποστήριξε, υπήρχε εντολή για το αντίθετο.

Όλες οι εξελίξεις για τις εκλογές του 2015