Απρόσκοπτα διεξάγεται η εκλογική διαδικασία στο νομό Ρεθύμνου με τους ψηφοφόρους σταδιακά να οδεύουν στα τμήματα για να ψηφίσουν. 

Από το πρωί, παρά τον πολύ καλό καιρό και την αυξημένη κίνηση στους δρόμους του Ρεθύμνου, ελάχιστοι ήσαν όσοι επέλεξαν να μεταβούν στα εκλογικά τμήματα. Μετά όμως τις 12.30 το μεσημέρι παρατηρήθηκε κατακόρυφη αύξηση στην προσέλευση και μέχρι αυτή την ώρα στα εκλογικά τμήματα υπάρχει κοσμοσυρροή.

Οι υποψήφιοι βουλευτές του Νομού αλλά και οι δυο νυν βουλευτές, με δηλώσεις τους κατά την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος ζήτησαν από τους πολίτες να προσέλθουν και να ψηφίσουν αγνοώντας τα όποια κελεύσματα για αποχή.

Τα πρώτα αποτελέσματα αναμένεται να ανακοινωθούν πολύ νωρίς, μετά το κλείσιμο των καλπών στις 7 το απόγευμα, ενώ ήδη στα καφέ τις παραλιακής και του κέντρου του Ρεθύμνου έχουν ως είθισται στηθεί τα «πηγαδάκια» των μικρών «Βουλών» που αναλύουν -όσο αυτό είναι δυνατό- το αύριο της χώρας και το προφίλ της επόμενης κυβέρνησης.

Στο μεταξύ, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι παρά το κρίσιμο των συγκεκριμένων εκλογών υπάρχουν πάρα πολλοί πολίτες που επιλέγουν να βρεθούν στις παραλίες και να πραγματοποιήσουν εκδρομές παρά το να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. 

Εκφράζεται, πάντως, η ελπίδα ότι από νωρίς το απόγευμα «οι εκλογείς θα αντιληφθούν ότι οφείλουν να συμμετέχουν με την ψήφο τους στις εξελίξεις της χώρας», όπως χαρακτηριστικά είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ παράγοντας της πολιτικής ζωής του Ρεθύμνου.

Όλες οι εξελίξεις για τις εκλογές του 2015