Για βάρβαρη επίθεση στα εισοδήματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων έκανε λόγο στην ομιλία του, στη συγκέντρωση της ΓΕΝΟΠ μπροστά από τα κεντρικά γραφεία της επιχείρησης, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Νίκος Φωτόπουλος.

Ο κ. Φωτόπουλος παραδέχτηκε ότι πότε στο παρελθόν η χώρα δεν βρέθηκε σε παρόμοια τραγική κατάσταση και ότι θα έπρεπε να ληφθούν μέτρα. "Όχι όμως αυτά τα μέτρα. Η κρίση έχει υπευθύνους και ονοματεπώνυμο" είπε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ. Χαρακτήρισε, ακόμη, τα οικονομικά μέτρα εκτός από άδικα και αναποτελεσματικά και κατηγόρησε στελέχη της κυβέρνησης για αθέτηση των προεκλογικών τους υποσχέσεων.

Αναφερόμενος ειδικότερα στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ επανέλαβε ότι άλλο είναι η απελευθέρωση της αγοράς και ο ανταγωνισμός και άλλο να μην έχει ρόλο το κράτος στην αγορά ενέργειας. Όπως επίσης, ότι η περιουσία του ασφαλιστικού φορέα των εργαζομένων είναι ενσωματωμένη στην περιουσία της ΔΕΗ. Ο κ.Φωτόπουλος υποστήριξε ακόμη ότι η τρέχουσα χρηματιστηριακή αξία του 17 % των μετοχών της ΔΕΗ είναι 400 εκατ. ευρώ ενώ η επένδυση για την κατασκευή μίας καινούργιας λιγνιτικής μονάδας ξεπερνά το 1 δισ. ευρώ. Η ΓΕΝΟΠ πραγματοποιεί τώρα πορεία προς το υπουργείο οικονομικών.