Σε επίσχεση εργασίας αναμένεται να προχωρήσουν από την Τετάρτη οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ, με στόχο την διεκδίκηση των δεδουλευμένων τους. 

Όπως τονίζουν, είναι απλήρωτοι εδώ και ενάμιση μήνα και σε περίπτωση που δεν βρεθεί λύση έως αύριο, απειλούν να τραβήξουν χειρόφρενο στα αστικά λεωφορεία.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των εργαζομένων του ΟΑΣΘ Δημήτρη Τσερμενίδη:

Οι εργαζόμενοι δεν αντέχουν άλλο. Εάν δεν πληρωθούμε μέχρι αύριο, δεν θα έχουμε λεωφορεία. Κατανοούμε το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν όλοι οι Έλληνες πολίτες και τη φύση της συγκοινωνίας στην πόλη μας, όμως θα πρέπει να καταλάβετε κι εμάς, καθώς οι οικογένειες μας δεν έχουν να φάνε.

Σύμφωνα με τον κ. Τσερμενίδη, τις επόμενες ώρες αναμένονται απαντήσεις από το υπουργείο Οικονομικών. Εάν δεν δοθεί λύση στο πρόβλημα τους, δεν θα κυκλοφορήσουν την Τετάρτη τα αστικά λεωφορεία στους δρόμους της Θεσσαλονίκης.

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Χρήστος Στεφανίδης επισήμανε ότι εκκρεμεί ήδη η πληρωμή 25 εκατομμυρίων ευρώ από τα υπουργεία Παιδείας, Εργασίας, Υγείας και Πρόνοιας που αντιστοιχούν στα μειωμένα εισιτήρια για τους μαθητές, τους φοιτητές, τα άτομα με αναπηρία, τους πολύτεκνους και τα άτομα άνω των 65 ετών καθώς τους ανέργους που δεν πληρώνουν εισιτήριο.

 Τα μισά να είχαμε λάβει από αυτά δεν θα είχαμε πρόβλημα" σχολιάζει και προσθέτει ότι τα έσοδα του ΟΑΣΘ έχουν μειωθεί ακόμη περισσότερο, καθώς δεν έχει καταβληθεί και η αύξηση του ΦΠΑ από 20 Ιουλίου.