Τον Αλέξη Ανδρέα, που έχασε την ζωή του στο τραγικό δυστύχημα στην Πάτρα, αποχαιρετά «παγωμένη» η τοπική κοινωνία σε κλίμα συγκίνησης και οδύνης παρουσία του Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσόστομου.

Στον Ιερό Ναό Παναγίας Αλεξιωτίσσης, τραγική φιγούρα είναι ο πατέρας του άτυχου νέου που είναι αστυνομικός και οι περισσότεροι συνάδελφοί του βρίσκονται στην κηδεία για να του συμπαρασταθούν καθώς γνώριζαν και τον γιο του.

Σύμφωνα με το tempo24.gr, η μητέρα του Ανδρέα δεν άντεξε. Αυτή τη φορά απευθυνόμενη στη μάνα της Ρεγγνίας είπε Υπάρχουν μανούλες άλλες μανούλες Ανδρέα μου, που θα έμειναν μόνες τους, χωρίς παιδιά.... Πείτε μου, αν έχετε δει τόσο όμορφο γαμπρό, φώναζε μέσα σε λιγμούς και δίπλα της συντετριμένος ο πατέρας της οικογένειας.

Όλοι κάνουν λόγο για ένα παιδί μάλαμα. Ο Ανδρέας ήταν φοιτητής Γεωλογίας και εργαζόταν στο καφέ Cielo στην ΠάτραΣτεφάνι μεταξύ άλλων έστειλε, ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης. 

Η κηδεία της φίλης του, Ρεγγίνας Ζαπάντη, γίνεται στον ίδιο Ιερό Ναό. Απαρηγόρητοι είναι όπως είναι φυσικό και οι γονείς της Ρεγγίνας. Η μητέρα της δεν άντεξε και έφτασε υποβασταζόμενη.

Φώναζαν «Βοήθεια!» οι φοιτητές μέσα από τη θάλασσα

Κι ενώ οι έρευνες για τις συνθήκες του δυστυχήματος συνεχίζονται, συγκλονιστική είναι η περιγραφή του κεντρικού λιμενάρχη της Πάτρας, τα πρώτα λεπτά μετά την πτώση του αυτοκινήτου με τους φοιτητές στη θάλασσα. Ακούστηκαν φωνές «Βοήθεια βοήθεια!». Αυτό ήταν το πρώτο που αντελήφθη γυναίκα λιμενικός που είχε βάρδια εκείνη την ώρα στον χώρο των κρατητηρίων του λιμενικού. Ενας άνθρωπος κολυμπούσε και ζητούσε βοήθεια. Αμέσως ενημερώθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες του λιμενικού και ο δύτης ο οποίος έσπευσε στο σημείο.