current views are: 2

24 Σεπτεμβρίου 2015
Δημοσίευση19:20

Εξιχνίαση ένοπλης ληστείας σε τράπεζα της Επανομής

Την εξιχνίαση ληστείας που διαπράχθηκε πέρσι τον Ιούλιο σε υποκατάστημα τράπεζας στην Επανομή Θεσσαλονίκης, κατά την οποία οι δράστες, υπό την απειλή βαρύ οπλισμού, απέσπασαν 120.000 ευρώ, ανακοίνωσαν οι Αστυνομικές Αρχές.

Δημοσίευση 19:20’
αρθρο-newpost

Την εξιχνίαση ληστείας που διαπράχθηκε πέρσι τον Ιούλιο σε υποκατάστημα τράπεζας στην Επανομή Θεσσαλονίκης, κατά την οποία οι δράστες, υπό την απειλή βαρύ οπλισμού, απέσπασαν 120.000 ευρώ, ανακοίνωσαν οι Αστυνομικές Αρχές.

Την εξιχνίαση ληστείας που διαπράχθηκε πέρσι τον Ιούλιο σε υποκατάστημα τράπεζας στην Επανομή Θεσσαλονίκης, κατά την οποία οι δράστες, υπό την απειλή βαρύ οπλισμού, απέσπασαν 120.000 ευρώ, ανακοίνωσαν οι Αστυνομικές ΑρχέςΌπως έγινε γνωστό, στην υπόθεση εμπλέκονται τρία άτομα, από τα οποία ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ενός 27χρονου Έλληνα, ήδη κρατούμενου σε φυλακές της χώρας.

Ο τελευταίος φέρεται ότι ανήκει στον λεγόμενο αντιεξουσιαστικό χώρο, ενώ συνελήφθη και προφυλακίστηκε τον περασμένο Μάιο, κατηγορούμενος για ληστεία που διέπραξε έναν μήνα πριν, μαζί με 28χρονο συνεργό του, σε σούπερ-μάρκετ στην Άνω Πόλη, όπου με την απειλή όπλου αφαίρεσαν από τα ταμεία της επιχείρησης πάνω από 7.000 ευρώ. Μάλιστα, κατά τη διαφυγή τους, οι δράστες κατηγορούνται ότι πυροβόλησαν εναντίον δύο δικυκλιστών αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που επιχείρησαν να τους συλλάβουν, χωρίς ωστόσο να αναφερθεί τραυματισμός.

Από την ανάλυση βίντεο και την αξιοποίηση καταθέσεων αυτοπτών μαρτύρων, οι Αστυνομικές Αρχές κατάφεραν να φτάσουν στα ίχνη τους και τελικώς να τους συλλάβουν με ένταλμα που είχε εκδώσει προηγουμένως ο 3ος τακτικός ανακριτής Θεσσαλονίκης.

Όπως προέκυψε από τις περαιτέρω έρευνες, ο 27χρονος κατηγορείται ως εκ των «πρωταγωνιστών» της ένοπλης ληστείας που έγινε στις 21 Ιουλίου του περυσινού έτους σε τράπεζα της Επανομής. Τότε, ο 27χρονος, μαζί με συνεργό του, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους και υπό την απειλή υποπολυβόλου, χειροβομβίδας και πιστολιού, υποχρέωσαν τους υπαλλήλους να τους παραδώσουν από τα ταμεία και το χρηματοκιβώτιο 120.000 ευρώ. Με τη λεία ανά χείρας επιβιβάστηκαν στη συνέχεια σε αυτοκίνητο, όπου τους περίμενε τρίτο άτομο και εξαφανίστηκαν.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των δραστών θα υποβληθεί στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.


σχετικα αρθρα