Κλειστή είναι η νέα γέφυρα της Χαλκίδας από κατοίκους και φορείς της Καρύστου, οι οποίοι διαμαρτύρονται για την πιθανή υποβάθμιση του νοσοκομείου Καρύστου, μέσα από τη διαδικασία των συγχωνεύσεων που θα ανακοινώσει το υπουργείο Υγείας την 1η Ιουλίου. Ο δήμαρχος Καρύστου, Νίκος Μανώλης, ζητά διαβεβαιώσεις από το υπουργείο Υγείας ότι δεν πρόκειται να αλλάξει το υφιστάμενο καθεστώς του νοσοκομείου της περιοχής.

«Η δημοτική Αρχή και ο κόσμος της Νοτίου Ευβοίας δεν μπορεί να ησυχάσει με το αόριστο και διφορούμενο δελτίο τύπου του υπουργείου Υγείας. Ο υπουργός, κ.Λοβέρδος και ο υφυπουργός κ.Τιμοσίδης αν είχαν την πολιτική βούληση θα μπορούσαν εγγράφως να μας διαβεβαιώσουν ότι το Νοσοκομείο-Κ.Υ. Καρύστου δεν θα υποβαθμιστεί και ότι η οποιαδήποτε μορφή συγχώνευσης που φαίνεται να προγραμματίζεται με το νοσοκομείο Χαλκίδας, παρά την μεγάλη απόσταση από αυτό, δεν θα υποκρύπτει έμμεση υποβάθμιση με άλλες μεθόδους, όπως υποχρηματοδότηση, μετακίνηση ή απόλυση προσωπικού» αναφέρει ο δήμαρχος.

Εάν στις προθέσεις του υπουργείου είναι η παραμονή του υφιστάμενου καθεστώτος του νοσοκομείου-ΚΥ ως έχει και η ενίσχυσή του με μέσα διακομιδών θα ευχαριστήσουμε την 1η Ιουλίου τον κ.Τιμοσίδη για το ενδιαφέρον, προσθέτει ο κ.Μανώλης.


Πηγή: in.gr