Τσουχτερό πρόστιμο ύψους 30.000 ευρώ επιβλήθηκε σε έναν 56χρονο Σερραίο που πυροβόλησε και σκότωσε το τσοπανόσκυλο ενός 54χρονου. 

Προηγουμένως, ο 56χρονος είχε συλληφθεί και ομολόγησε την πράξη του, αλλά αφέθηκε ελεύθερος με εντολή εισαγγελέα και αφού του ορίστηκε δικάσιμος. 

Όλα ξεκίνησαν χθες το πρωί, όταν ο 56χρονος πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο, το οποίο κατείχε παράνομα, και τραυμάτισε θανάσιμα τον σκύλο του συγχωριανού του.

Ο δράστης αρχικά συνελήφθη, το όπλο κατασχέθηκε και στον άνδρα επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 30.000 ευρώ, ενώ την προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Νέας Ζίχνης.

Με αφορμή το παραπάνω περιστατικό, επισημαίνεται από την Αστυνομία ότι ο βασανισμός, η κακοποίηση και η βάναυση μεταχείριση οποιουδήποτε ζώου, αλλά και η αναίτια θανάτωσή του, είναι πράξεις άδικες που διώκονται σε βαθμό πλημμελήματος, τιμωρούνται δε με φυλάκιση και χρηματική ποινή.

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, η ΕΛ.ΑΣ., στο πλαίσιο της ευαισθησίας και της υποχρέωσης για την εξάλειψη τέτοιων περιστατικών, προτρέπει τους πολίτες να ενημερώνουν τις κατά τόπους Αστυνομικές Αρχές για ανάλογα περιστατικά.