Στο κρησφύγετο του Γιώργου Πετρακάκου, συνεργού του Νίκου Μαζιώτη έφτασε η ΕΛ.ΑΣ. έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής σε πολυκατοικία στο Βόλο, την οποία και παρακολουθούσαν για μέρες.

Μόλις είδαν τον Πετρακάκο να βγαίνει με την σύντροφό του, του πέρασαν χειροπέδες.

Οι αρχές συνέλαβαν και έναν ακόμη άνδρα που ήταν μαζί του, ενώ εντοπίστηκαν και όπλα. «Έπινε κάθε μέρα τον καφέ του στον γωνιακό φούρνο για ώρες. Ήταν ιδιαίτερα ήσυχος και μοναχικός» δήλωσε στο newpost κάτοικος της περιοχής.

Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες ο καταζητούμενος έμενε στην λευκή εξαόροφη πολυκατοικία τον τελευταίο καιρό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newpost, η πολυκατοικία στην οποία νοίκιαζε ο Γ. Πετρακάκος είναι αρκετά παλιά και το ενοίκιο χαμηλό.

Όπως δήλωσε στο newpost, γείτονας στην περιοχή:

«δεν είχαμε αντιληφθεί κάτι ύποπτο, ούτε είχε δώσει κάποιο δικαίωμα. Οι αστυνομικοί ήρθαν στις 9 το πρωί και απέκλεισαν την περιοχή. Αυτή την ώρα γίνεται εξονυχιστικός έλεγχος στην πολυκατοικία».

Αστυνομικές δυνάμεις έχουν αποκλείσει την περιοχή και δεν επιτρέπουν τη διέλευση πεζών και οχημάτων στην οδό Περεβού. 

Και δεύτερη γιάφκα

Σε περιοχή του Βόλου, στη Νέα Ιωνία, διεξάγεται και δεύτερη επιχείρηση από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία για τον εντοπισμό και άλλων μελών της συμμορίας.

Στη γιάφκα στη συμβολή των οδών Καραμπατσάκη και Παπάφη έχουν επίσης βρεθεί όπλα.

Ποιος είναι ο ληστής του Διστόμου, Γιώργος Πετρακάκος

Ο Γ. Πετρακάκος αναζητείτο στην ευρύτερη περιοχή μετά την προηγούμενη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής στην περιοχή της Χρυσής Ακτής Παναγιάς στη Ν. Αγχίαλο, ενώ κατηγορείται και για συμμετοχή σε ένοπλες ληστείες, μαζί με τον Νίκο Μαζιώτη.

Οι επονομαζόμενοι και ως οι «ληστές του Διστόμου» κατηγορούνται, μεταξύ άλλων, για την ένοπλη ληστεία σε υποκατάστημα Τράπεζας στο Δίστομο στις 22 Αυγούστου 2014, οπότε χρησιμοποίησαν ταχύπλοο σκάφος για τη διαφυγή τους.

Επίσης, για ένοπλη ληστεία σε υποκατάστημα Τράπεζας στις 17 Απριλίου 2008 στον Χολαργό (λεία 14.500 ευρώ), κατά την οποία τραυματίστηκε θανάσιμα σε συμπλοκή του με τους δράστες ένας 39χρονος αστυνομικός.

Τέλος, κατηγορούνται και για ένοπλη ληστεία σε υποκατάστημα Τράπεζας στις 23 Ιουλίου 2010 στο Πόρτο Χέλι (λεία 236.430 ευρώ).

Σε βάρος του Πετρακάκου και των συνεργών του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για τα κακουργήματα της ληστείας από κοινού, κατά συρροή από δράστες ενεργούντες με καλυμμένα χαρακτηριστικά και φέροντες πολεμικό τυφέκιο και μη, της διακεκριμένης περίπτωσης κλοπής κατ' εξακολούθηση από δράστες ενωθέντες για την τέλεση κλοπών και ληστειών και ενεργούντες κατ' επάγγελμα, της διακεκριμένης περίπτωσης οπλοκατοχής και οπλοφορίας από κοινού κατ' εξακολούθηση.