Στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν εντός της ημέρας ο 37χρονος Γιώργος Πετρακάκος και οι συγκατηγορούμενοί του, εν αναμονή των αποτελεσμάτων της βαλλιστικής εξέτασης στα δύο όπλα που βρέθηκαν στο διαμέρισμά του στο κέντρο του Βόλου. 

Στη συνέχεια θα επιστρέψει στο κτίριο της ΓΑΔΑ και από εκεί μαζί με τους συγκατηγορούμενούς του, την 36χρονη σύντροφό του και δύο αδέλφια ηλικίας 35 και 27 ετών θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία, στη πρώην Σχολή Ευελπίδων.

Στο «μικροσκόπιο» της ΕΛ.ΑΣ. έχει μπει η 36χρονη σύντροφος του Γ. Πετρακάκου και θα ερευνηθεί εάν η γυναίκα -μητέρα δυο ανήλικων παιδιών- έχει συμμετάσχει σε διάφορες αξιόποινες πράξεις στο παρελθόν, όπως ληστείες ή ακόμα και τρομοκρατικές ενέργειες, στις οποίες έχει προκύψει από την έρευνα γυναικεία παρουσία.

Σε βάρος του Πετρακάκου και των συνεργών του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για τα κακουργήματα της ληστείας από κοινού, κατά συρροή από δράστες ενεργούντες με καλυμμένα χαρακτηριστικά και φέροντες πολεμικό τυφέκιο και μη, της διακεκριμένης περίπτωσης κλοπής κατ' εξακολούθηση από δράστες ενωθέντες για την τέλεση κλοπών και ληστειών και ενεργούντες κατ' επάγγελμα, της διακεκριμένης περίπτωσης οπλοκατοχής και οπλοφορίας από κοινού κατ' εξακολούθηση.