Η κυβέρνηση της Ελλάδας ήταν πρόθυμη από πριν τις εκλογές να δημιουργήσει τα κέντρα καταγραφής και υποδοχής προσφύγων (hot spots), δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών της Γερμανίας

«Η απόφαση τα hot spots να είναι διαθέσιμα, ήδη, τον Νοέμβριο ελήφθη στη Σύνοδο Κορυφής, στο επίπεδο των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων. Οι υπουργοί Εσωτερικών της ΕΕ υποστηρίζουν, ήδη, από καιρό την προοπτική να υπάρξουν hot spots και η ελληνική κυβέρνηση πριν από τις εκλογές είχε εκφραστεί κατά τρόπο ο οποίος σηματοδότησε απόλυτη προθυμία για αυτό» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Γερμανικού ΥΠΕΣ κληθείς να σχολιάσει την στάση της Ελλάδας.

Σε ό,τι αφορά τις ενστάσεις που μπορεί να έχουν εκφραστεί στο εσωτερικό της Ελλάδας διευκρίνισε ότι δεν επιθυμεί να σχολιάσει, διότι αφενός πρόκειται για εσωτερικό ελληνικό θέμα και αφετέρου δεν τις γνωρίζει άμεσα και πλήρως. 

«Πάντως η κατάσταση των αποφάσεων είναι τέτοια, ώστε η Γερμανία είναι σίγουρη ότι αυτά τα hot spots θα είναι διαθέσιμα από τον Νοέμβριο», πρόσθεσε ο ίδιος.