Στόχος της Αντιτρομοκρατικής πλέον στην υπόθεση Πετρακάκου είναι να εντοπίσει τα συγκοινωνούντα δοχεία μεταξύ Επαναστατικού Αγώνα και Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών αλλά διαπιστώσει την ροή της χρηματοδότησης των τρομοκρατικών οργανώσεων μέσω των ενόπλων ληστειών και ίσως τον Γιώργο Πετρακάκο ως τον φερόμενο «υπαρχηγό» του Νίκου Μαζιώτη.

Ερωτήματα προκύπτουν και για Πόρσε που είχε κλέψει ο Πετρακάκος από την Λεωφόρο Βουλιαγμένης τον Δεκέμβριο του 2006, ενώ οι έρευνες στρέφονται στην σύντροφό του που είναι αδερφή του καταδικασμένου Τάσου Θεοφίλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΕΛ.ΑΣ. θέλει να διαπιστώσει αν η 36χρονη είχε συμμετοχή σε τρεις τρομοκρατικές ενέργειες της Ο.Λ.Α. και συγκεκριμένα στην επίθεση στα γραφεία της ΝΔ, στο σπίτι του Γερμανού πρέσβη και στην πρεσβεία του Ισραήλ στις οποίες είχε διαπιστωθεί η συμμετοχή μιας γυναίκας.

Αξίζει να αναφερθεί ότι στο μικροσκόπιο των Αρχών μπαίνει και η ληστεία που είχε σημειωθεί στο νοσοκομείο «Σωτηρία» στις 25 Ιουνίου με λεία 125.000 ευρώ καθώς κι εκεί συμμετείχε μια γυναίκα. Το αυτοκίνητο με το όποιο είχαν διαφύγει οι δράστες βρέθηκε καμένο σε μικρή απόσταση, κάτι που παραπέμπει σε επίθεση ομάδων του αντάρτικου πόλης. 

Οι αστυνομικές αρχές θέλουν να δουν από το υλικό του κλειστού κυκλώματος εάν ο σωματότυπος της γυναίκας παραπέμπει στη συγκεκριμένη ένοπλη ληστεία.

Η στροφή στη ζωή του Πετρακάκου

Στο μεταξύ, ο Πετρακάκος φαίνεται ότι είχε κάνει... στροφή στην καθημερινότητά του και ζούσε στο κέντρο του Βόλου ως απλός οικογενειάρχης σε μια παλιά πολυκατοικία με τα παιδιά του και την σύντροφό του. 

«Έπινε κάθε μέρα τον καφέ του στον γωνιακό φούρνο για ώρες. Ήταν ιδιαίτερα ήσυχος και μοναχικός» δήλωσε στο newpost κάτοικος της περιοχής, ενώ υπάλληλος σε κατάστημα της περιοχής δήλωσε ότι ήταν πολύ ευγενικός σε κάθε επαφή του με γείτονες.

Το χρονικό της σύλληψης

Κανένα περιθώριο αντίδρασης δεν άφησαν οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής στον καταζητούμενο Γεώργιο Πετρακάκο, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν επτά διωκτικά έγγραφα, καθώς και στη σύντροφό του, αδερφή του καταδικασθέντα Τάσου Θεοφίλου.

Η σύλληψη έγινε το πρωί της Πέμπτης έξω από το διαμέρισμα όπου διέμενε το ζευγάρι στο Βόλο και ενώ μόλις είχαν βγει από την πολυκατοικία μαζί με τα παιδιά τους, δύο αγοράκια 2,5 και 4 ετών.

Η επιχείρηση έγινε αιφνιδιαστικά και οι συλληφθέντες που δεν οπλοφορούσαν παραδόθηκαν αμέσως και οι άντρες της Αντιτρομοκρατικής τους πέρασαν χειροπέδες, ενώ ειδοποιήθηκαν οι συγγενείς τους για να παραλάβουν τα δύο αγοράκια. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο διαμέρισμα του Βόλου που έμενε το ζευγάρι τον τελευταίο χρόνο και είχε νοικιάσει η σύντροφος του Πετρακάκου, βρέθηκαν δύο πολεμικά τυφέκια Καλάσνικοφ και ένα πιστόλι, τα οποία μάλιστα οι συλληφθέντες είχαν σε κοινή θέα.

Στη συνέχεια, συνελήφθησαν δύο αδέρφια που κατηγορούνται για υπόθαλψη εγκληματία. Ένας 35χρονος σε ξενοδοχείο στο Βόλο και ο 27χρονος αδερφός του σε διαμέρισμα στην Αγία Παρασκευή στην Αθήνα.