current views are: 4

25 Σεπτεμβρίου 2015
Δημοσίευση17:30

Τα ευρήματα της Αντιτρομοκρατικής στις γιάφκες – «Δένουν» τον Πετρακάκο και με άλλες ληστείες

Πλούσια ήταν τα ευρήματα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας στις «γιάφκες» του Γιώργου Πετρακάκου σε Βόλο, Φθιώτιδα και Αγία Παρασκευή.

Δημοσίευση 17:30’
αρθρο-newpost

Πλούσια ήταν τα ευρήματα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας στις «γιάφκες» του Γιώργου Πετρακάκου σε Βόλο, Φθιώτιδα και Αγία Παρασκευή.

Πλούσια ήταν τα ευρήματα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας σε Βόλο, Φθιώτιδα και Αγία Παρασκευή, που φέρονται να ήταν «γιάφκες» του Γιώργου Πετρακάκου, στον οποίο νωρίτερα ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για τρία κακουργήματα.

Tα στοιχεία εμπλέκουν τον φερόμενο ως συνεργό του Νίκου Μαζιώτη με την αιματηρή ληστεία, κατά τη διάρκεια της οποίας είχε πέσει νεκρός από τις σφαίρες των δραστών ένας αστυφύλακας, τον Απρίλιο του 2008, σε τράπεζα, στην λεωφόρο Μεσογείων 258-260, στον Χολαργό.

DNA του Πετρακάκου, αλλά και της 36χρονης συντρόφου του, βρέθηκαν σε καπέλο, τύπου τζόκεϊ, το οποίο άφησαν οι δράστες της ληστείας στο Χολαργό, στην κλεμμένη μοτοσικλέτα με την οποία είχαν διαφύγει, αφήνοντας πίσω τους νεκρό τον αστυφύλακα, ο οποίος εργαζόταν ως υπάλληλος σεκιούριτι στα ρεπό του και τους καταδίωξε. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είχαν ενεργό συμμετοχή στην ληστεία, αλλά αποτελεί σοβαρή ένδειξη ότι τουλάχιστον είχαν σχέση με την συγκεκριμένη ομάδα.

Επίσης, το γενετικό υλικό του Πετρακάκου ανιχνεύτηκε και στα ευρήματα από τις ένοπλες ληστείες στο Δίστομο, πέρσι τον Αύγουστο, σε υποκατάστημα τράπεζα; στο Πόρτο Χέλι, καθώς και σε σπίτι στη Νέα Μάκρη, το οποίο χρησιμοποιούσαν ως κρησφύγετο οι ληστές του Διστόμου.

Τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής έχουν εστιάσει το ενδιαφέρον τους στην αγροικία, στην περιοχή Αγίας Τριάδας Μώλου Φθιώτιδας, την οποία θεωρούν ότι χρησιμοποιούσαν οι συλληφθέντες ως ορμητήριο, καθώς και στις πλαστές ταυτότητες του Πετρακάκου, αλλά και σε πολλά ηλεκτρονικά στοιχεία που έχουν κατασχεθεί.

Τι βρέθηκε από την Αστυνομία

Αναλυτικά, σε οικία στον Βόλο βρέθηκαν σύμφωνα με την ΕΛΑΣ:

-Καλάσνικοφ με 28 φυσίγγια,
-δύο γεμιστήρες πολεμικού τυφεκίου,
-πιστόλι Glock με δύο γεμιστήρες και πλήθος φυσιγγίων,
-πυροβόλο πιστόλι με αποξεσμένο αριθμό και δύο γεμιστήρες με 14 φυσίγγια ο καθένας,
-φορητός υπολογιστής (laptop),
-τρεις καταγραφικές συσκευές εικόνας (κάμερες),
-καταφανώς πλαστό Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας με αριθμό Χ-194781, υπό στοιχεία ΚΑΠΑΤΣΩΡΗΣ Δημήτριος του Σπυρίδωνα και της Ελένης, γεν. την 26/01/1978 στην Αθήνα, με ημερομηνία έκδοσης την 09-10-2003 από το Αστυνομικό Τμήμα Μοσχάτου, με φωτογραφία του ΠΕΤΡΑΚΑΚΟΥ Γεωργίου,
-καταφανώς πλαστό Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας, με αριθμό ΑΗ-618726, υπό στοιχεία ΤΣΑΓΚΑΡΑΚΗΣ Ελευθέριος του Κωνσταντίνου και της Ευαγγελίας, γεν. την 21/03/1980 στο Μαρούσι, με ημερομηνία έκδοσης την 09-07-2009 από Τμήμα Ασφαλείας Μαρουσίου, με φωτογραφία του ΠΕΤΡΑΚΑΚΟΥ Γεωργίου,
-καταφανώς πλαστό δίπλωμα οδήγησης, με αριθμό Γ076821, υπό στοιχεία ΚΑΠΑΤΣΩΡΗΣ Δημήτριος του Σπυρ., γεν. την 26/01/1978 στην Αθήνα, με φωτογραφία του ΠΕΤΡΑΚΑΚΟΥ Γεωργίου και
-κινητά τηλέφωνα και κάρτες SIM.

Στο πλαίσιο αυτό, η Αστυνομία τονίζει ότι «αν κάποιος πολίτης διαπιστώσει ότι τα προαναφερθέντα πλαστά Δελτία Αστυνομικής Ταυτότητας ή η πλαστή άδεια οδήγησης, έχουν χρησιμοποιηθεί σε οποιαδήποτε συναλλαγή, όπως εκμίσθωση οχήματος, διαμερίσματος, οικίας, γκαράζ, αποθήκης ή άλλου χώρου κ.λπ., να επικοινωνήσει στους αριθμούς κλήσης 1014 και 10414 της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας. Σημειώνεται ότι εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας».

Στην κατοικία στην Αγία Παρασκευή βρέθηκαν:

-περίστροφο (κρότου λάμψης) με πλήθος φυσιγγίων,
-τρεις κεντρικές μονάδες ηλεκτρονικού υπολογιστή,
-τρεις εξωτερικοί σκληροί δίσκοι,
-εσωτερικός σκληρός δίσκος και
-κινητά τηλέφωνα, κάρτες SIM και συσκευές αποθήκευσης δεδομένων USB .

Στην αυλή της κατοικίας στην Αγίας Τριάδα Μώλου Φθιώτιδας εντοπίστηκαν:

-Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο τύπου JEEP το οποίο είχε κλαπεί την 27/12/2013 από την Γλυφάδα και
-Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο μάρκας ΤΟΥΟΤΑ, μοντέλο YARIS , το οποίο είχε κλαπεί την 02/10/2014 από τα Πατήσια.

Σε ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο, το οποίο εντοπίστηκε στον Βόλο και χρησιμοποιούσαν οι συλληφθέντες:

-δύο συσκευές ασύρματης επικοινωνίας,
-κεντρική συσκευή μετάδοσης συνομιλίας (βάση),
-δύο φορητοί υπολογιστές (laptop) και ένα USB,
-καπέλο, τύπου jockey της Ελληνικής Αστυνομίας και
-χάρτες που απεικονίζουν διάφορες περιοχές της Ελλάδος.

Επιπλέον, από τις εξετάσεις που διενεργήθηκαν στα εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας προέκυψε ότι ο γενετικός τύπος του Γ. Πετρακάκου ταυτίζεται:

  • με το γενετικό τύπο που προσδιορίστηκε κατά την εξέταση ληφθέντων δειγμάτων στην υπόθεση της ληστείας στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην παραλία Διστόμου Βοιωτίας,
  • με το γενετικό τύπο, που προσδιορίστηκε κατά την εξέταση ληφθέντων δειγμάτων σε οικία στη Νέα Μάκρη.

Παράλληλα, γενετικά στοιχεία του γενετικού τύπου του Πετρακάκου εμπεριέχονται σε μίγμα βιολογικών υλικών που προσδιορίστηκε κατά την εξέταση ληφθέντος δείγματος, στην υπόθεση της ληστείας του υποκαταστήματος της τράπεζας Alpha Bank στο Πόρτο Χέλι Αργολίδας.

Γενετικά στοιχεία, τόσο του γενετικού τύπου του ιδίου, όσο και του γενετικού τύπου της 36χρονης συλληφθείσας εμπεριέχονται σε μίγμα βιολογικών υλικών που προσδιορίστηκε κατά την εξέταση καπέλου τύπου τζόκεϊ, που βρέθηκε σε μοτοσικλέτα την οποία χρησιμοποίησαν οι δράστες ένοπλης ληστείας σε τράπεζα στη Λ. Μεσογείων 258-260 στο Χολαργό Αττικής, κατά την οποία τραυματίστηκε θανάσιμα ένας Αστυφύλακας.

Από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία αναμένονται σε πρώτη φάση τα αποτελέσματα των βαλλιστικών εξετάσεων στα όπλα, για να διαπιστωθεί αν έχουν χρησιμοποιηθεί σε κάποια εγκληματική ενέργεια, καθώς και οι αναλύσεις στα υπόλοιπα στοιχεία, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται.

Ποινικές διώξεις για τρία κακουργήματα

Ο Εισαγγελέας απήγγειλε νωρίτερα τρεις κατηγορίες, σε βαθμό κακουργήματος και σειρά πλημμελημάτων σε βάρος του Γιώργου Πετρακάκου, της συντρόφου του και των άλλων δύο συλληφθέντων.

Πρόκειται για τα αδικήματα των τρομοκρατικών πράξεων, διακεκριμένης οπλοκατοχής και διακεκριμένης κλοπής, ενώ η δικογραφία που σχηματίστηκε διαβιβάστηκε στον 17ο Τακτικό Ανακριτή από τον οποίο οι κατηγορούμενοι αναμένεται να λάβουν προθεσμία για τις απολογίες τους.

Στις κατηγορίες πλημμεληματικού βαθμού περιλαμβάνονται και τα αδικήματα της υπόθαλψης εγκληματία καθώς και της πλαστογραφίας.


σχετικα αρθρα