Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η Κεφαλλονιά, με αίτημα που απηύθυνε στο υπουργείο Εσωτερικών ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Θόδωρος Γαλιατσάτος, σε συνεννόηση με τον αντιπεριφερειάρχη Κεφαλλονιάς και Ιθάκης Παναγή Δρακουλόγκωνα, σύμφωνα με τοπικά μέσα. 

Σοβαρά προβλήματα αντιμετώπισαν σήμερα τα Πουλάτα Κεφαλονιάς, καθώς και όλο το νησί, εξαιτίας της ιδιαίτερα έντονης κακοκαιρίας που έπληξε το νησί μας. Ο όγκος του νερού ήταν τόσο μεγάλος που υπερχείλισε το Αυλάκι, με συνέπεια να πλημμυρίσει σπίτια και ένα κατάστημα εστίασης στη θέση Μιχαλιτσάτο.

Επίσης παρασύρθηκε από τα νερά στάση λεωφορείου και ένα αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία στο δρόμο προς Χαλιωτάτα. Αλλά και στο σημείο που πρόσφατα η ΔΕΥΑΚ εκτέλεσε εργασίες αποκατάστασης βλάβης του δικτυου ύδρευσης, δημιουργήθηκε κρατήρας ο οποίος μέχρι και τώρα δυσχεραίνει την κυκλοφορία των οχημάτων στον κεντρικό δρόμο προς Σάμη.

Επιτόπου βρέθηκαν οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που επιχείρησαν άντληση υδάτων σε διάφορα σημεία, συνεργείο του Δήμου για την απομάκρυνση του οχήματος, αλλά και κλιμάκιο της ΔΕΗ για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης.

Η κακοκαιρία προκάλεσε εκτεταμένες ζημίες σε ολόκληρη την Κεφαλλονιά, ιδιαίτερα όμως στο γειτονικό Καραβόμυλο που για ακόμα μια φορά υπερχείλισε η γέφυρα της Μελισσάνης με τα νερά να πλημμυρίζουν σπίτια, επιχειρήσεις και αυτοκίνητα, ενώ στη λίμνη εγκλωβίστηκαν επισκέπτες και προσωπικό.

Αυτή τη στιγμή η ένταση της βροχής, ο όγκος της οποίας ξεπέρασε τους 234 τόνους ανά στρέμμα έχει περιοριστεί, ενώ έχει αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση και η κυκλοφορία σε όλο το οδικό δίκτυο.