Διημερίδα για την οδική ασφάλεια πραγματοποιήθηκε στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Μέγαρο Λουτρακίου, που διοργάνωσε ο Δήμος Λουτρακίου - Αγίων Θεοδώρων, σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Λουτρακίου και τη στήριξη της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος και της Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κορινθίας.

Η διημερίδα στόχευε σε μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, αλλά και σε κατοίκους της περιοχής, προκειμένου να ενημερωθούν για θέματα οδικής ασφάλειας και ασφαλούς οδήγησης, με σκοπό τη μείωση των τροχαίων δυστυχημάτων, γιατί όπως επισημάνθηκε από τους αξιωματικούς της αστυνομίας, η ενημέρωση και η εκπαίδευση, παίζει σημαίνοντα ρόλο και μπορεί να συμβάλει τα μέγιστα στην καλή χρήση των οδικών δικτύων και την οδική ασφάλεια που είναι υπόθεση όλων μας.

Σημαντικό είναι πως εκτός από τις ομιλίες στον αύλειο χώρο του συνεδριακού κέντρου, αξιωματικοί της αστυνομίας, μαζί με τους εθελοντές του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς», εγκατέστησαν Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, όπου οι μαθητές δημοτικών σχολείων της Κορινθίας, εκπαιδεύτηκαν σε κανόνες κυκλοφορίας και οδικής ασφάλειας.

Επιπλέον, τοποθέτησαν προσομοιωτές οδήγησης, όπου οι παρευρισκόμενοι μαθητές γυμνασίων και λυκείων βίωσαν και έμαθαν, για την επικινδυνότητα της οδήγησης, χρησιμοποιώντας τους ειδικούς προσομοιωτές. Παράλληλα, στο Παραλιακό Πάρκο Λουτρακίου, οι εθελοντές του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς», εγκατέστησαν τους ειδικούς προσομοιωτές για τον ίδιο σκοπό, απευθυνόμενοι στους κατοίκους της περιοχής.