Νέο ντοκουμέντο έρχεται στο φως της δημοσιότητας για τη γυναίκα συνεργό του αρχιτρομοκράτη Νίκου Μαζιώτη και του Γιώργου Πετρακάκου, η οποία έπαιρνε μέρος και σε ληστείες.

Την ίδια ώρα, η Αντιτρομοκρατική συνεχίζει τις έρευνες, καθώς αναζητά κρησφύγετο του Πετρακάκου και στην Αθήνα, ενώ δόθηκαν στη δημοσιότητα και τα όπλα και τα αντικείμενα που κατασχέθηκαν από τις γιάφκες στον Βόλο.

Αυτή είναι η συνεργός 

Το Mega αποκάλυψε εικόνα από κάμερα αφαλείας από τράπεζα στις Σπέτσες, στην οποία φαίνεται η γυναίκα την ώρα της ληστείας, καθώς και οι κινήσεις της. Μάλιστα, σύμφωνα με αξιωματικούς της Αντιτρομοκρατικής, η γυναίκα φαίνεται να είναι εκπαιδευμένη.

Η γυναίκα κρατάει όπλο, φοράει γάντι στο ένα χέρι και γυαλιά ηλίου. Τα χρήματα από τη ληστεία εκτιμούν οι αστυνομικοί ότι πήγαν στο επαναστικό ταμείο τρομοκρατικής οργάνωσης ενώ αναζητούν εάν η γυναίκα έχει σχέση με τη σύντροφο του Πετρακάκου που συνελήφθη μαζί του στο Βόλο.

Η σύντροφός του πάντως υποστηρίζει πως όχι μόνο δεν γνώριζε για τις ληστείες αλλά δεν γνώριζε καν το παρελθόν του Πετρακάκου.

Πώς δρούσε ο Πετρακάκος

Ο Γιώργος Πετρακάκος ερχόταν συνέχεια στην Αγία Παρασκευή, ενώ κυκλοφορούσε χωρίς να γίνεται αντιληπτός καθώς έπαιρνε όλες τις προφυλάξεις. Ο Πετρακάκος γνώριζε πολύ καλά ότι σύντροφοί του στη νεοτρομοκρατία είχαν συλληφθεί γιατί έκαναν το λάθος να μιλούν στα κινητά τους τηλέφωνα.

Για να μην εντοπιστεί ποτέ και να χάνονται τα ίχνη του εφάρμοζε ένα δικό του σύστημα, κάνοντας κάθε φορά τρεις κινήσεις. Ενεργοποιούσε μια καινούργια κάρτα, έκανε μόνο ένα τηλεφώνημα και μετά την πετούσε και δεν την χρησιμοποιούσε ξανά.

Παράλληλα, χρησιμοποιούσε ένα και μόνο τηλεφωνικό νούμερο για κάθε συνεργό ώστε σε περίπτωση που εντοπιζόταν το τηλεφώνημα να μην έπεφταν στα χέρια της αστυνομίας άλλοι συνεργοί. Το πιο ενδιαφέρον όμως είναι το σύστημα που εφάρμοζε για να χάνονται τα ίχνη του.

Από ένα κινητό τηλέφωνο έκανε εκτροπή σε δεύτερο κινητό τηλέφωνο και μετά νέα εκτροπή σε τρίτο κινητό. Η συνομιλία με τον συνεργό γινόταν από το τρίτο τηλέφωνο και έτσι δεν μπορούσε να καταγραφελι το περιεχόμενο της συνομιλίας.

Επιπλέον, μπορεί ο Πετρακάκος να ισχυρίστηκε μιλώντας σε αστυνομικούς ότι είχε εγκαταλείψει τη συμμορία μετά το Δίστομο για να κάνει αγροτική ζωή με καλλιέργειες βιολογικές και να ασχοληθεί με τα παιδιά του όμως σύμφωνα με την έρευνα χρησιμοποιούσε τα δυο του αδέλφια που συνελήφθησαν στην Αγία Παρασκευή ως υπαλλήλους του και μάλιστα ξέπλενε τα χρήματα από τις ληστείες αγοράζοντας γη.

Έβαζε μάλιστα συγγενικό πρόσωπο να κάνει τις αγορές με προϋπόθεση να μεταβιβάζει μετά τα κτήματα στα παιδιά του. Πάντως, υψηλόβαθμοι αξιωματικοί είναι κατηγορηματικοί ότι τα λαπτοπ που βρέθηκαν μπορεί να δώσουν στοιχεία που θα ξεκλειδώνουν τα κεφάλαιο Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών.