Ενώπιον του 17ου τακτικού ανακριτή οδηγήθηκε ο Γιώργος Πετρακάκος, η σύντροφός του και δύο ακόμη άτομα που συνελήφθησαν σε κρησφύγετο στο Βόλο, μετά από επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής.

Την ίδια ώρα οι αρμόδιες αρχές εξετάζουν με προσοχή όλα τα στοιχεία που έχουν στη διάθεση τους προκειμένου να συνδέσουν τα κομμάτια του παζλ σε μια υπόθεση που πρωταγωνιστεί ο Γ. Πετρακάκος ο οποίος φέρεται ως δεξί χέρι του Μαζιώτη.

Οι κατηγορούμενοι είναι αντιμέτωποι με βαρύτατα κακουργήματα καθώς καλούνται να δώσουν εξηγήσεις, κατά περίπτωση, για τρομοκρατικές πράξεις, διακεκριμένη οπλοκατοχή, διακεκριμένη κλοπή αλλά και σειρά πλημμεληματικών πράξεων ανάμεσα στις οποίες πλαστογραφία και υπόθαλψη εγκληματία.

Ωστόσο, αρμόδια πηγή έλεγε πως δεν περιμένουν πολλά από τις απολογίες των κατηγορουμένων καθώς θεωρούν πολύ πιθανό να τηρήσουν αρνητική στάση και να περιοριστούν σε μια δήλωση.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του Γιώργου Πετρακάκου , Σπύρος Φυτράκης κάνει λόγο για αδύναμα στοιχεία της δικογραφίας τα οποία δεν μπορούν να στοιχειοθετήσουν ότι οι κατηγορούμενοι είναι μέλη τρομοκρατικής οργάνωσης. «Η προσωπική συμπεριφορά του καθενός δε στοιχειοθετεί το βαρύτατο αυτό έγκλημα», λέει χαρακτηριστικά.