Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ έξω από το υπουργείο Εργασίας, αντιδρώντας στις σαρωτικές αλλαγές που φέρνει το νέο ασφαλιστικό που βρίσκεται στην τελική ευθεία. «Κάτω τα χέρια από την κοινωνική ασφάλιση» είναι το σύνθημά τους, επιτροπή των οποίων έγινε δεκτή από τον υπουργό.

Αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ μπήκε στο υπουργείο και επέδωσε υπόμνημα στον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο. Στόχος της συγκέντρωσης ήταν να τονιστεί ότι δεν περιμένουν κάτι από την επιτροπή σοφών ζητώντας «να μπει ένα τέλος στην κοροϊδία».

Όπως ανέφεραν οι εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ, «οι αντιασφαλιστικές αποφάσεις είναι δρομολογημένες με βάση τη συμφωνία του 3ου μνημονίου αλλά είναι στο χέρι του λαού να ανατρέψει όλους τους σχεδιασμούς».

Το ΠΑΜΕ αντιδρά στις μειώσεις που έρχονται στις συντάξεις, στην αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, στο πέναλτι για πρόσωρη συνταξοδότηση που φτάσει έως το 80% της σύνταξης και σε μια σειρά ανατροπών που θα έρθουν στο ασφαλιστικό. Μάλιστα, εντός της εβδομάδας θα αρχίσει η ψήφιση των πρώτων εφαρμοστικών νόμων. 

Εν τω μεταξύ, σήμερα συνεδριάζει η Επιτροπή Σοφών προκειμένου να εκδόσει έως την Παρασκευή πόρισμα με τις προτάσεις της για τις αλλαγές στο σύστημα ασφάλισης.