current views are: 4

29 Σεπτεμβρίου 2015
Δημοσίευση03:29

Βροχές, καταιγίδες και άστατος καιρός

Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται για σήμερα Τρίτη, κυρίως στην ανατολική και νότια χώρα.

 

Δημοσίευση 03:29’
αρθρο-newpost

Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται για σήμερα Τρίτη, κυρίως στην ανατολική και νότια χώρα.

 

Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται για σήμερα Τρίτη, κυρίως στην ανατολική και νότια χώρα.

Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα στα βορειοανατολικά. 

Στην Αττική ο καιρός αναμένεται άστατος, κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία από το απόγευμα βορείων διευθύνσεων 4 και στα ανατολικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 25 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες στο Θερμαϊκό τοπικά 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 22 βαθμούς κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση και στις υπόλοιπες περιοχές:

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: στη δυτική Μακεδονία λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως τις απογευματινές ώρες με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα ορεινά. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα που θα είναι κατά τόπους έντονα κυρίως από τη Χαλκιδική και ανατολικοτερα το βράδυ στη Θράκη σταδιακά θα ασθενήσουν. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στην κεντρική Μακεδονία τις πρωινές ώρες τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 18 έως 24 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 17 έως 26 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανόν πρόσκαιρα κατά τόπους να είναι έντονα. Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και από το απόγευμα βορειοανατολικοί τοπικά μέχρι 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 17 έως 26 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανόν πρόσκαιρες καταιγίδες κυρίως στις Κυκλάδες. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και από το απόγευμα τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 20 έως 27 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες στα βόρεια θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Τα φαινόμενα το βράδυ θα σταματήσουν. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα βόρεια τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 20 έως 27 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.