ΕΛΛΑΔΑ

Βαρύ οπλοστάσιο θαμμένο στο κρησφύγετο του Πετρακάκου - Βρήκαν RPG και εκρηκτικά

Δημοσίευση 28 Σεπτεμβρίου 2015, 19:46 / Ανανεώθηκε 29 Σεπτεμβρίου 2015, 01:52
Βαρύ οπλοστάσιο θαμμένο στο κρησφύγετο του Πετρακάκου - Βρήκαν RPG και εκρηκτικά
Facebook Twitter Whatsapp

Σημαντικά ευρήματα εντοπίστηκαν στο σπίτι του Γιώργου Πετρακάκου και των συνεργών του στο Μόλο Φθιώτιδας.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σημαντικά ευρήματα και πιο συγκεκριμένα, ένα ολόκληρο οπλοστάσιο, εντοπίστηκαν από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία στο σπίτι του Γιώργου Πετρακάκου και των συνεργών του στο Μόλο Φθιώτιδας.

Συγκεκριμένα, θαμμένα στην αυλή της αγροικίας σε διάφορα σημεία έχουν βρεθεί 6 καλάσνικοφ, δύο υποπολυβόλα ούζι, 7 γεμιστήρες, 2 σιγαστήρες, ανταλλακτικά τυφεκίων (κλείστρα, ελατήρια κ.λπ.), ζελατοδυναμίτιδα, χειροβομβίδες, πυροκροτητές, βραδύκαυστο φυτίλι, μεγάλος αριθμός φυσιγγίων και ένα αντιαρματικό RPG, χωρίς βλήματα μέχρι στιγμής. Οι έρευνες συνεχίζονται με εντατικό ρυθμό και από τις μπουλντόζες της αντιτρομοκρατικής που σκάβουν το οικόπεδο 5 στρεμμάτων.

Ο οπλισμός μεταφέρθηκε στα εργαστήρια της εγκληματολογικής υπηρεσίας, όπου εξετάζεται για να διαπιστωθεί εάν έχει χρησιμοποιηθεί σε τρομοκρατική ή άλλη ενέργεια.

Εκτοξευτήρας RPG έχει χρησιμοποιηθεί από την οργάνωση «Λαϊκοί Αγωνιστές» κατά των γραφείων της Νέας Δημοκρατίας - όπου υπήρξε εμπλοκή- και κατά εγκαταστάσεων της Mercedes στη Μεταμόρφωση.

Στη φυλακή μαζί με την σύντροφό του

Νωρίτερα, ο φερόμενος ως συνεργός του Νίκου Μαζιώτη, όπως και η 36χρονη σύντροφός του, οδηγήθηκαν στη φυλακή, έπειτα από τις απολογίες τους.

Ο Πετρακάκος αρνήθηκε οποιαδήποτε σχέση με τρομοκρατικές πράξεις, αποδεχόμενος ότι τα όπλα που βρέθηκαν από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία του ανήκουν. Όπως φέρεται να ισχυρίζεται:

Τα όπλα ήταν δικά μου και ήταν αχρησιμοποίητα. Ήταν προφυλαγμένα, μέσα σε κλειδωμένη ντουλάπα, για να μην έχουν πρόσβαση η γυναίκα μου και τα παιδιά μου. Δεν έχω καμία σχέση με τρομοκρατικές πράξεις.

Ενώπιον του ανακριτή, η 36χρονη σύντροφος του αρνήθηκε κάθε ποινική εμπλοκή στην υπόθεση:

Η ζωή που ζούσαμε ήταν απολύτως φυσιολογική. Εγώ ασχολιόμουν μόνο με την ανατροφή των δύο παιδιών μου. Τα όπλα δεν τα είχα δει, ήταν κρυμμένα. Είχα μάθει ότι ο σύντροφός μου είχε ποινική εμπλοκή όταν ήμουν έγκυος στο πρώτο μας παιδί.