Συνελήφθη αργά το βράδυ στο σπίτι του στο Ψυχικό ο επιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος για εμπλοκή του στην υπόθεση των εξοπλιστικών.

Ο επιχειρηματίας συνελήφθη έπειτα από ένταλμα της ειδικής ανακρίτριας διαφθοράς Βασιλικής Μπράτη, και αφορά την φερόμενη εμπλοκή του σε υπόθεση με αντικείμενο την προμήθεια ειδικών αεροσκαφών για έγκαιρη προειδοποίηση (radar) και συγκεκριμένα τα αδικήματα της ενεργητικής δωροδοκίας και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, η εξέλιξη αυτή έρχεται αφού από την ανακριτική διαδικασία προέκυψαν νέα στοιχεία για διακίνηση μαύρου χρήματος ύψους 1,6 εκατ. ευρώ από τον Θωμά Λιακουνάκο με αποδέκτες τους Ακη Τσοχατζόπουλο και τον Ιωάννη Σμπώκο που ήδη έχουν καταδικαστεί και εκτίουν πολυετείς ποινές καθείρξεως για μίζες εκατομμυρίων σε άλλα εξοπλιστικά προγράμματα.

Ο επιχειρηματίας και πρώην στελέχη των ενόπλων δυνάμεων είχαν διωχθεί ποινικά μετά από έρευνες της Εισαγγελίας Διαφθοράς για την προμήθεια του εν λόγω εξοπλιστικού προγράμματος και η υπόθεση είχε περάσει στα χέρια της ειδικής ανακρίτριας Βασιλικής Μπράτη. Η προμήθεια των ειδικών αεροσκαφών για την έγκαιρη προειδοποίηση είχε συναφθεί από την εταιρεία Ericsson.

Σημειώνεται πως σε βάρος του κ. Λιακουνάκου εκκρεμούν ακόμη τρεις υποθέσεις. Του έχουν ασκηθεί διώξεις για τα αντισταθμιστικά των Leopard ΙΙ, έχει προταθεί η παραπομπή του για τα συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου, ενώ η Εισαγγελία Διαφθοράς μελετά και την κύρια προμήθεια των γερμανικών αρμάτων μάχης.

Μετά τη σύλληψή του οδηγήθηκε στην Ασφάλεια, ενώ αύριο Τρίτη αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον της ανακρίτριας που εξέδωσε το ένταλμα.