ΕΛΛΑΔΑ

Τη σχέση του Πετρακάκου με την ΟΛΑ ερευνά η ΕΛ.ΑΣ.

Δημοσίευση 29 Σεπτεμβρίου 2015, 09:37 / Ανανεώθηκε 29 Σεπτεμβρίου 2015, 09:37
Τη σχέση του Πετρακάκου με την ΟΛΑ ερευνά η ΕΛ.ΑΣ.
Facebook Twitter Whatsapp

Συνεχίζει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία τις έρευνες, τόσο στο οικόπεδο των πέντε στρεμμάτων που χρησιμοποιούσε ως κρησφύγετο  ο Πετρακάκος, όσο και στο βαρύ οπλισμό που εντοπίστηκε.  

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Συνεχίζει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία τις έρευνες, τόσο στο οικόπεδο των πέντε στρεμμάτων που χρησιμοποιούσε ως κρησφύγετο  ο Πετρακάκος, όσο και στο βαρύ οπλισμό που εντοπίστηκε, ενώ εξετάζεται η τυχόν σχέση του Πετρακάκου με την ΟΛΑ.

Ο Γιώργος Πετρακάκος με την ομάδα του είχαν θάψει βαρύ οπλισμό στο αυτοσχέδιο parking της αγροικίας. Οι αρχές με τη βοήθεια εκσκαφέα και ανιχνευτών μετάλλων έχουν εντοπίσει μέχρι τώρα θαμμένα σε σακούλες ένα ρουκετοβόλο RPG, δύο ούζι, 6 Καλάσνικοφ, 7 γεμιστήρες, χειροβομβίδες, πυροκροτητές, 2 σιγαστήρες για Καλάσνικοφ, πυροκροτητές, ζελατοδυναμίτιδα και μεγάλο αριθμό φυσιγγίων. Τα όπλα έχουν μεταφερθεί για εξέταση ώστε να διαπιστωθεί εάν έχουν χρησιμοποιηθεί σε κάποια επίθεση στο παρελθόν.

Η τυχόν σύνδεση του Πετρακάκου με την οργάνωση ΟΛΑ προκύπτει από το ρουκετοβόλο RPG. Να σημειωθεί ότι οργάνωση είχε χρησιμοποιήσει RPG στην απόπειρα επίθεσης κατά των γραφείων της ΝΔ, αλλά και κατά των εγκαταστάσεων της αντιπροσωπείας της Mercedes στη Μεταμόρφωση.

Ο Γιώργος Πετρακάκος αλλά και η σύντροφός του κρίθηκαν προφυλακιστέοι μετά την απολογία τους στον ανακριτή. Οι άλλοι τρεις κατηγορούμενοι, δύο αδέλφια και ο πατέρας τους, ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν σήμερα Τρίτη.

Ο Πετρακάκος, κατά την ανάκριση, αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή σε τρομοκρατικές ενέργειες ενώ για τα όπλα είπε πως τα είχε κρύψει ώστε να μην έχουν πρόσβαση η γυναίκα και τα παιδιά του.