current views are: 1

29 Σεπτεμβρίου 2015
Δημοσίευση06:51

Προθεσμία πήρε ο Λιακουνάκος – Τα στοιχεία που τον «καίνε» για ξέπλυμα χρήματος

Ενώπιον της ανακρίτριας κατά της διαφθοράς Βασιλικής Μπράτη οδηγήθηκε ο Θωμάς Λιακουνάκος μετά το ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε εις βάρος του για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και δωροδοκία.

Δημοσίευση 06:51’
αρθρο-newpost

Ενώπιον της ανακρίτριας κατά της διαφθοράς Βασιλικής Μπράτη οδηγήθηκε ο Θωμάς Λιακουνάκος μετά το ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε εις βάρος του για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και δωροδοκία.

Ενώπιον της ανακρίτριας κατά της διαφθοράς Βασιλικής Μπράτη βρέθηκε ο Θωμάς Λιακουνάκος μετά το ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε εις βάρος του για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και δωροδοκία. Ο Θωμάς Λιακουνάκος ζήτησε και έλαβε προθεσμία προκειμένου να ενημερωθεί από τα νέα στοιχεία που εντάχθηκαν στη δικογραφία και οδήγησαν στην έκδοση εντάλματος σε βάρος του.

Ο επιχειρηματίας φέρεται να διακίνησε περισσότερα από δύο εκατομμύρια ευρώ μαύρου χρήματος για την προμήθεια των τεσσάρων ιπτάμενων ραντάρ από την σουηδική Ericsson με τελικούς αποδέκτες τον πρώην υπουργό Άκη Τσοχατζόπουλο και τον πρώην επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης Εξοπλισμών Γιάννη Σμπώκο.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Θωμάς Λιακουνάκος θα ζητήσεις προθεσμία προκειμένου να ενημερωθεί από τα νέα στοιχεία που εντάχθηκαν στη δικογραφία και οδήγησαν στην έκδοση εντάλματος σε βάρος του.

Η υπόθεση αυτή, η προμήθεια των ραντάρ, μέσω της εταιρείας ΑΧΟΝ είχε ερευνηθεί από τον επίκουρο εισαγγελέα κατά της διαφθοράς Αντώνη Ελευθεριάνο με εντολή της εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Ράικου. Μετά το πέρας της έρευνας τον Φεβρουάριο του 2014, σε βάρος του επιχειρηματία ασκήθηκε ποινική δίωξη για παθητική και ενεργητική δωροδοκία και ξέπλυμα μαύρου χρήματος και η υπόθεση διαβιβάστηκε στην ανακρίτρια κυρία Βασιλική Μπράτη, η οποία και εξέδωσε το ένταλμα για τη σύλληψη του επιχειρηματία.


σχετικα αρθρα