Ο Θωμάς Λιακουνάκος ζήτησε και έλαβε προθεσμία προκειμένου να ενημερωθεί από τα νέα στοιχεία που εντάχθηκαν στη δικογραφία και οδήγησαν στην έκδοση εντάλματος σε βάρος του για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και δωροδοκία

Η δήλωση Λιακουνάκου

«Προκαλεί εύλογη εντύπωση, το γεγονός ότι επελέγη αυτή η «πρακτική» βεβιασμένης «απολογίας μου», καθόσον:

  • Ήμουν πάντοτε, αποδεδειγμένα,  στη διάθεση των δικαστικών αρχών. 
  • Δεν είχε ασκηθεί, εξ αρχής,  σε βάρος μου, και στα πλαίσια της παρούσης υποθέσεως,  η οποιαδήποτε ποινική δίωξη.
  • Δεν έχω δωροδοκήσει, όπως κατ΄ επανάληψη έχω δηλώσει οιονδήποτε κρατικό αξιωματούχο.
  • Όλη η επαγγελματική μου δραστηριότητα ήταν ανέκαθεν διαφανής και νόμιμη και τα εισοδήματά μου εμφανή και φορολογητέα στην Ελλάδα.

Προφανώς, εξομοιώνονται, άδικα,  πρόσωπα και πρακτικές, στον χώρο των εξοπλιστικών συμβάσεων και παραγνωρίζεται ότι εγώ, προσωπικά, καθώς και οι εταιρείες συμφερόντων μου, έχουμε υποστεί 155 φορολογικούς ελέγχους που διενήργησαν 594 ελεγκτές των φορολογικών αρχών από τους οποίους, ουδέποτε, προέκυψε κάτι επιλήψιμο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μόνο την τελευταία 15ετία έχουμε  καταβάλει  στο ελληνικό δημόσιο φόρους ύψους  155  εκατ. ευρώ. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη ότι η Δικαιοσύνη θα επιτελέσει στο ακέραιο το έργο της και θα αγνοήσει  τις διάφορες Κασσάνδρες  που πανηγυρίζουν, δημόσια,  για τη σύλληψή μου, αδιαφορώντας για τους 3.500 εργαζόμενους στις εταιρείες μου και το μέλλον αυτών».