Νέο ναυάγιο σημειώθηκε σήμερα το πρωί με μετανάστες ανοιχτά της Μυτιλήνης. Ένα παιδί και μια γυναίκα πρόσφυγες έχασαν τη ζωή τους. Πρόκειται για μια 34χρονη γυναίκα και ένα βρέφος που δεν τα κατάφεραν παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του Λιμενικού.

Στο σκάφος επέβαιναν συνολικά 46 άτομα και στη περιοχή έπνεαν άνεμοι εντάσεως 6 μποφόρ. Το ναυάγιο εντοπίστηκε από τουρκικό τουριστικό σκάφος της γραμμής Μυτιλήνη-Αϊβαλί, το οποίο ειδοποίησε το λιμεναρχείο, αλλά εγκατέλειψε το σημείο. Ακολούθησε το τουρκικό τουριστικό σκάφος «Lesvos», του οποίου το πλήρωμα και επιβάτες, Έλληνες και Τούρκοι που κατευθύνονταν στο Αϊβαλί, μαζί με σκάφος του Λιμενικού Σώματος που είχε σπεύσει στην περιοχή, άρχισαν την περισυλλογή των ναυαγών.

Το πλωτό του Λιμενικού Σώματος με τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των ανδρών του κατάφερε να σώσει και να βγάλει στο λιμάνι της Μυτιλήνης 40 άτομα ανάμεσα στα οποία πολλά μικρά παιδιά και γυναίκες σε δεύτερο ναυάγιο την ίδια μέρα.

Δραματικές είναι οι εικόνες από τη μεταφορά ενός βρέφους το οποίο ανέσυραν από τη θάλασσα χωρίς να έχει τις αισθήσεις του με τους λιμενικούς να του δίνουν συνεχώς το φιλί της ζωής και τεχνητές ανάσες για να το επαναφέρουν ή να το κρατήσουν στη ζωή.