Με κινητοποιήσεις απειλούν οι εργαζόμενοι στα λιμάνια αντιδρώντας στην διαδικασία ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ

Η αντίδραση προκλήθηκε από την δημοσιοποίηση στοιχείων από τη νέα σύμβαση παραχώρησης μεταξύ του ελληνικού δημοσίου και του ΟΛΠ, η οποία κρίνεται απαραίτητη προκειμένου να προχωρήσει άμεσα η διαδικασία παραχώρησης σε νέο επενδυτή του 51% των μετοχών του Οργανισμού.

Το ΤΑΙΠΕΔ φέρεται να μη συναινεί σε παραχωρήσεις χώρων που ζητούν οι δήμοι από τη χερσαία ζώνη του λιμανιού, ενώ εμφανίζεται θετικό στην απόδοση ανταποδοτικών τελών.

Η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ) με σημερινή της ανακοίνωση, σημειώνει ότι

«η κυβέρνηση μέσω του ΥΝΑ και του ΤΑΙΠΕΔ επιμένει και επιταχύνει το ξεπούλημα του λιμανιού του Πειραιά και εν συνεχεία της Θεσσαλονίκης ενώ προσθέτει ότι οι χθεσινές δηλώσεις του υπουργού θέτουν σοβαρά ζητήματα νομιμότητας και ιδιαίτερα η παραδοχή ότι η τροποποίηση της σύμβασης παραχώρησης μεταξύ ΟΛΠ και Ελληνικού Δημοσίου εκπονήθηκε από το ΤΑΙΠΕΔ και παραδόθηκε στο ΥΝΑ.

Η Ομοσπονδία τονίζει επίσης ότι η όλη διαδικασία θέτει εκτός το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΛΠ, πράξη που αποτελεί σοβαρή και ουσιώδη νομική παρέκκλιση και προειδοποιεί ότι δεν πρόκειται να το αποδεχθεί.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται επιπλέον ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας την Τρίτη 6/10 θα παραστεί στην εκδίκαση της προσφυγής κατά της πώλησης των μετοχών ΟΛΠ και ΟΛΘ στο Συμβούλιο της Επικρατείας ενώ την Τετάρτη στις 7/10 θα πραγματοποιηθεί στον Πειραιά η Γενική Συνέλευση της ΟΜΥΛΕ με συμμετοχή αντιπροσώπων από όλα τα λιμάνια της χώρας, όπου θα ληφθούν αποφάσεις για παλλιμενικές κινητοποιήσεις και δράσεις.