current views are: 4

30 Σεπτεμβρίου 2015
Δημοσίευση13:14

Νεκροί μωρό και μητέρα στο ναυάγιο της Μυτιλήνης – «Μάστιγα» οι δουλέμποροι

Παγκόσμιο σοκ, που πλέον έχει γίνει καθημερινότητα, προκαλεί το νέο ναυάγιο που συνέβη σήμερα στη Μυτιλήνη, με νεκρούς ένα αγοράκι 2 ετών και τη μητέρα του 34 ετών.

Δημοσίευση 13:14’
αρθρο-newpost

Παγκόσμιο σοκ, που πλέον έχει γίνει καθημερινότητα, προκαλεί το νέο ναυάγιο που συνέβη σήμερα στη Μυτιλήνη, με νεκρούς ένα αγοράκι 2 ετών και τη μητέρα του 34 ετών.

Παγκόσμιο σοκ, που πλέον έχει γίνει καθημερινότητα, προκαλεί το νέο ναυάγιο που συνέβη σήμερα στη Μυτιλήνη, με νεκρούς ένα αγοράκι 2 ετών και τη μητέρα του 34 ετών. Μάνα και παιδί βρέθηκαν σφιχταγκαλιασμένοι, στην προσπάθειά τους να επιβιώσουν από τη θάλασσα της προσφυγιάς. 

Πρόκειται για πιο πρόσφατα θύματα των τούρκων δουλεμπόρων, οι οποίοι, παρά τους ισχυρούς βοριάδες που πνέουν στην περιοχή και έναντι 2.000 δολλαρίων το κεφάλι, στέλνουν στον θάνατο με πλαστικές βάρκες εκατοντάδες ανθρώπους.

Το ναυάγιο εντοπίστηκε από τουρκικό τουριστικό σκάφος της γραμμής Μυτιλήνη – Αϊβαλί, ενώ περισυνελέγησαν σώα 44 άτομα. 

Δραματικές είναι οι εικόνες από τη μεταφορά ενός βρέφους το οποίο ανέσυραν από τη θάλασσα χωρίς να έχει τις αισθήσεις του με τους λιμενικούς να του δίνουν συνεχώς το φιλί της ζωής για να το κρατήσουν στη ζωή.

Συναγερμός σήμανε λίγη ώρα αργότερα για ακόμη ένα ναυάγιο, ανοικτά της Μυτιλήνης. Από σκάφος του Λιμενικού Σώματος, το οποίο έσπευσε στην περιοχή, διεσώθη το σύνολο των επιβαινόντων, 40 άτομα, εκ των οποίων οκτώ παιδιά και τέσσερις γυναίκες. Οι διασωθέντες μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι της Μυτιλήνης.

Στις 11:00 σημειώθηκε και τρίτο ναυάγιο ανοικτά της Συκαμνιάς, στη βόρεια Λέσβο, όταν η ξύλινη σωστική λέμβος στην οποία επέβαιναν άρχισε να βάζει νερά. Από σκάφος του Λιμενικού διασώθηκαν 153 άτομα, τα οποία μεταφέρθηκαν στο λιμάνι του Μολύβου.

Παγκόσμια πρόκληση και κονδύλια

Για παγκόσμια πρόκληση έκανε λόγο ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δημήτρης Αβραμόπουλος σε συνέντευξή του στο BBC radio 4 , τονίζοντας ότι το προσφυγικό χρειάζεται παγκόσμια απάντηση. «Το μεταναστευτικό έχει γίνει το πιο σημαντικό ζήτημα, όχι μόνο στην Ευρώπη αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο» υπογράμμισε. 

Την ίδια ώρα, Ευρώπη και διεθνής κοινότητα κινούνται με αργούς ρυθμούς, επιδεικνύοντας δραματική καθυστέρηση στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης. Σήμερα, μόλις, άρχισαν να υλοποιούνται οι πρώτες δεσμεύσεις της Κομισιόν, η οποία υπέβαλε πρόταση χρηματοδότησης ύψους 1,7 δισ. ευρώ από τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό για τα έτη 2015 και 2016, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το μεταναστευτικό.


σχετικα αρθρα