ΕΛΛΑΔΑ

Ακόμη δύο αντιαρματικά βρήκε η Αντιτρομοκρατική στη γιάφκα του Μαραθώνα

Δημοσίευση 30 Σεπτεμβρίου 2015, 19:15 / Ανανεώθηκε 30 Σεπτεμβρίου 2015, 19:15
Ακόμη δύο αντιαρματικά βρήκε η Αντιτρομοκρατική στη γιάφκα του Μαραθώνα
Facebook Twitter Whatsapp

Πολύ βαρύ οπλισμό εμπεριείχαν οι σάκοι που εντόπισε η Αντιτρομοκρατική στο κρησφύγετο στον Μαραθώνα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Πολύ βαρύ οπλισμό εμπεριείχαν οι σάκοι που εντόπισε η Αντιτρομοκρατική στο κρησφύγετο στον Μαραθώνα.

Στον χώρο, όπου εκτός από το σπίτι βρίσκεται και μια αποθήκη, η Αντιτρομοκρατική ανακάλυψε τρεις σάκους με βαρύ οπλισμό και πυρομαχικά, αλλά και έξι αυτοκίνητα, ένα φορτηγάκι και μοτοσικλέτες, στοιχεία που οι αστυνομικοί εκτιμούν πως θα οδηγήσουν σε νέες αποκαλύψεις για τη δράση της τρομοκρατικής ομάδας. 

Μάλιστα, οι αστυνομικοί έχουν πάρει εντολή να μην ανοίξουν τους σάκους, προκειμένου αυτό να γίνει από πυροτεχνουργούς του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία εντόπισε μέσα στους σάκους ακόμη δύο RPG, καθώς και τέσσερα καλάσνικοφ.

Υπενθυμίζεται πως οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής έφτασαν στο χώρο αξιοποιώντας στοιχεία που προέκυψαν μετά την σύλληψη του Γιώργου Πετρακάκου και των συνεργών του, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν πως το συγκεκριμένο σπίτι είχε νοικιάσει με πλαστή ταυτότητα ένας από τους συνεργούς του, ο Σπύρος Δραβίλας.

Τις προηγούμενες ημέρες, οι έρευνες οδήγησαν στην ανακάλυψη πολεμικού οπλισμού και συγκεκριμένα οπλοπολυβόλων τύπου καλάσνικοφ σε αγροικία - κρησφύγετο στη Νέα Αγχίαλο του Βόλου, τα οποία συνδέονται με τη δράση του συνεργάτη του Νίκου Μαζιώτη, Γιώργου Πετρακάκου.  

Αν και τα όπλα αποδείχθηκαν «καθαρά», δεν έχουν δηλαδή χρησιμοποιηθεί σε κάποια τρομοκρατική ενέργεια, η Αντιτρομοκρατική πιστεύει ότι ο Πετρακάκος και η ομάδα του έχουν σχέση με την τρομοκρατική οργάνωση Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών, η οποία είχε αναλάβει τις επιθέσεις με ρουκετοβόλο στα γραφεία της ΝΔ και σε αντιπροσωπεία αυτοκινήτων στη Βαρυμπόμπη.