Μετά τις ουρές στα ΚΤΕΟ χθες καθώς χιλιάδες οδηγοί έσπευσαν να προλάβουν την προθεσμία η κυβέρνηση προχώρησε σε 20μερη παράταση. 

Λίγα λεπτά, πριν τα μεσάνυχτα οπότε εξέπνεε η προθεσμία, ανακοινώθηκε παράταση της προθεσμίας που έληγε χθες 30/9/2015, έως τις 20/10/2015.

Σημειώνεται ότι το 50% των οχημάτων που προσήλθαν στα ΚΤΕΟ χθες, ήταν εμβόλιμοι, άνευ προκαθορισμένου ραντεβού, με αποτέλεσμα να δημιουργήσουν συνωστισμό και ακυρώνοντας στην πράξη το σύστημα ραντεβού των ΚΤΕΟ όλης της χώρας.

Κατόπιν των παραπάνω, και του γεγονότος ότι το 70% περίπου των υπόχρεων οχημάτων δεν πρόλαβε τις προθεσμίες και παραμένει ανέλεγκτο,οι ιδιοκτήτες των ιδιωτικών ΚΤΕΟ , συστήνουν στους ιδιοκτήτες οχημάτων, για την καλύτερη εξυπηρέτηση τους και προκειμένου να είναι εφικτή η απαλλαγή τους από το πρόστιμο καθυστέρησης κατά 50%, τα ακόλουθα:

  • Να σπεύσουν άμεσα να κλείσουν το ραντεβού τους για τις επόμενες ημέρες, τηρώντας πάντα την προ-συμφωνημένη ώρα προσέλευσης.
  • Για όσους δεν το πράξουν άμεσα, δε θα πρέπει να θεωρείται βέβαιη η εξυπηρέτηση τους από τα ΚΤΕΟ τις τελευταίες μέρες της νέας προθεσμίας, καθώς αυτή συμπίπτει χρονολογικά με την 2η προκαθορισμένη προθεσμία του νέου νόμου (4336/2015) ενώ σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να συνυπολογισθεί ότι στη διάρκεια της παρατάσεως αναμένονται στα ΚΤΕΟ και οι εμπρόθεσμοι έλεγχοι περιόδου.
  • Λόγω του ότι όλα τα παράβολα υπέρ δημοσίου εκδίδονται πλέον μόνο ηλεκτρονικά, όταν προσέρχονται στα ΚΤΕΟ, θα πρέπει να γνωρίζουν το ΑΦΜ τους προκειμένου να εκδοθεί το αντίστοιχο παράβολο καθυστέρησης υπέρ δημοσίου από το προσωπικό των ΚΤΕΟ.

Διαβάστε ολόκληρη την εγκύκλιο