current views are: 5

1 Οκτωβρίου 2015
Δημοσίευση08:46

Στο Γαλάτσι μεταφέρθηκαν οι πρόσφυγες της πλατείας Βικτωρίας (φωτό)

Στο Κλειστό Ολυμπιακό Γυμναστήριο Γαλατσίου μεταφέρθηκαν οι πρόσφυγες από την πλατεία Βικτωρίας.

Δημοσίευση 08:46’
αρθρο-newpost

Στο Κλειστό Ολυμπιακό Γυμναστήριο Γαλατσίου μεταφέρθηκαν οι πρόσφυγες από την πλατεία Βικτωρίας.

Στο Κλειστό Ολυμπιακό Γυμναστήριο Γαλατσίου μεταφέρθηκαν περισσότεροι από 1.300 πρόσφυγες από την πλατεία Βικτωρίας.

Οι πρόσφυγες μεταφέρθηκαν εκεί με ειδικά δρομολόγια του ΟΟΣΑ, με κάποιους από αυτούς να αρνούνται να επιβιβαστούν, υπό τον φόβο μήπως οι Αρχές τους στείλουν πίσω στις χώρες τους.

Τη μεταφορά των προσφύγων στο Γαλάτσι ανακοίνωσε νωρίτερα ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, ο οποίος το πρωί επισκέφθηκε με το επιτελείο του την πλατεία Βικτωρίας.

«Η προσπάθειά μας είναι να αποφορτοσίουμε τον ντόπιο πληθυμσό από τους πρόσφυγες. Σε αυτό το πλαίσιο θα αποφορτιστεί η πλατεία Βικτωρίας και οι πρόσφυγες θα μεταφερθούν στο Γαλάτσι. Στόχος μας ένα σύστημα παράλληλων χώρων. Δεν θα γίνουν θαύματα, απλά η διαφορά θα είναι αισθητή», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η προσωρινή στέγαση των προσφύγων στο Γαλάτσι, γίνεται στο πλαίσιο της προσπάθειας του υπουργείου να βρει «ένα σύστημα παράλληλων χώρων, ώστε όπου δημιουργείται πρόβλημα να αποφορτίζεται» όπως επεσήμανε ο αναπληρωτής υπουργός.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Γαλατσίου, Γιώργος Μαρκόπουλος, ανέφερε μιλώντας στο Star, πως ενημερώθηκε χθες το βράδυ από τα ΜΜΕ ότι θα γίνει η μεταφορά των προσφύγων στην περιοχή, ενώ τόνισε ότι το κλειστό Γαλατσίου δεν έχει καν ρεύμα.

Συγκεντρώσεις στην πλατεία Βικτωρίας

Νωρίτερα, στην πλατεία Βικτωρίας πραγματοποιήθηκαν δυο παράλληλες συγκεντρώσεις με αποτέλεσμα η οδός Γ’ Σεπτεμβρίου στο ύψος της πλατείας να κλείσει.

Η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και στην Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ) διαδήλωσε ενάντια στις «ρατσιστικές συνάξεις μίσους». Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο επικεφαλής του ΚΕΕΡΦΑ Πέτρος Κωνσταντίνου «είμαστε υπέρ της μεταφοράς προσφύγων σε κλειστούς χώρους, αλλά ζητάμε από τον δήμαρχο Αθηναίων να ανοίξει χώρους στο κέντρο της Αθήνας. Συγκεντρωθήκαμε εδώ για να αποτρέψουμε τις προκλήσεις της Χρυσής Αυγής».

Τη δική τους συγκέντρωση πραγματοποίησαν κάτοικοι της περιοχής, οι οποίοι ζητούν να αδειάσει η πλατεία από πρόσφυγες και μετανάστες. «Είμαστε αλληλέγγυοι με τις ταλαίπωρες αυτές ψυχές. Θέλουμε να ζήσουν σαν άνθρωποι, αλλά και εμείς δεν μπορούμε να ζήσουμε. Εδώ διεξάγεται εμπόριο ανθρώπων και ναρκωτικών. Η πλατεία πρέπει να αδειάσει» δήλωσε ο δάσκαλος Μάριος Μιχαηλίδης.

Καταστηματάρχης της περιοχής ο οποίος διατηρεί καφετέρια στην πλατεία υποστήριξε, από την πλευρά του, ότι «τα καταστήματα έχουν καταστραφεί τελείως, ο τζίρος έχει πέσει κατά 90% και δεν έχουμε να πληρώσουμε τις δόσεις στο ΙΚΑ και τους μισθούς στους υπαλλήλους».