Αλεξανδρούπολη: Εγκαινιάστηκε το Παιδικό Χωριό S.O.S. Θράκης


Το Παιδικό Χωριό S.O.S. Θράκης εγκαινίασε σήμερα η σύζυγος του Προέδρου της Δημοκρατίας, Μαίη Παπούλια, στο Αρίστεινο Αλεξανδρούπολης. Πρόκειται για το τρίτο χωριό S.O.S. που δημιουργείται στη χώρα μας και έχει ως σκοπό την προστασία και την περίθαλψη των παιδιών που είναι ορφανά ή αντιμετωπίζουν προβλήματα κακοποίησης.

 Όπως τόνισε ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Παιδικού Χωριού, Δημήτρης Βάτης, το συγκρότημα δημιουργήθηκε σε έκταση 15 στρεμμάτων που παραχώρησαν το 2002 η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης και η Νομαρχία Έβρου, ενώ αποτελείται, από έξι σπίτια οικογενειών SOS με αντίστοιχους κοινόχρηστους χώρους και γραφεία.

 Διαθέτει επίσης, ένα Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας, ένα Κέντρο Ημέρας για παιδιά με ειδικές ανάγκες, ενώ για πρώτη φορά συνδυάζεται το πρόγραμμα μακρόχρονης φιλοξενίας παιδιών με την παροχή κοινωνικών υπηρεσιών προληπτικού χαρακτήρα σε οικογένειες της ευρύτερης περιοχής.

Στο Παιδικό Χωριό SOS Θράκης, που οι κτιριακές του εγκαταστάσεις καταλαμβάνουν έκταση 2.500 τμ. θα απασχολούνται 40 άτομα, επιστημονικό, παιδαγωγικό και διοικητικό προσωπικό.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο