Με δάκρυα στα μάτια και τρεμμάμενη φωνή άρχισε σήμερα η κατάθεση στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για τη δίκη της Χρυσής Αυγής η μητέρα του 34χρονου μουσικού Παύλου Φύσσα, Μάγδα Φύσσα. 

Η μητέρα  συγκλονίζει με την κατάθεσή της: «Σε όσους νομίζουν ότι τρόμαξαν το παιδί μου, θέλω να τους πω ότι οι Παύλος ήταν ένας άγγελος», είπε στην κατάθεσή της η κυρία Φύσσα, περιγράφοντας καρέ - καρέ όλα όσα έγιναν λίγο πριν αλλά και μετά τη στυγερή δολοφονία του γιου από τον Γιώργο Ρουπακιά.

Η μητέρα του αδικοχαμένου μουσικού, όπως άλλωστε είχε κάνει και ο πατέρας του Παναγιώτης Φύσσας, τόνισε στο δικαστήριο πως τα χτυπήματα στο γιο της ήταν επαγγελματικά.

«Μου το είπε ο γιατρός στο Νοσοκομείο, μου ανέφερε πως ακόμη και έξω από το Γενικό Κρατικό να χτυπάγανε τον Παύλο, πάλι δεν θα τον προλάβαιναν».

Σύμφωνα με τη μητέρα του Παύλου Φύσσα, μετά τη δολοφονία, στις 00:37, ο Γιάννης Λαγός ειδοποίησε τον Νίκο Μιχαλολιάκο. «Ο Λαγός ελέγχει όλη την περιφέρεια. Αν δεν πάρουν το οκέι από τον Λαγό δεν υπάρχει περίπτωση να κάνουν τίποτα. Δεν θα έκαναν τίποτα εκείνο το βράδυ, αν δεν ήταν μέλη της οργάνωσης και δεν είχαν εντολές».
 
Άλλοτε ψύχραιμη και άλλοτε ξεσπώντας σε λυγμούς, η Μάγδα Φύσσα απέφευγε να πει το όνομα του Γιώργου Ρουπακιά, ο οποίος έχει ομολογήσει ότι δολοφόνησε τον Παύλο Φύσσα. «Δεν θέλω να λέω το  όνομά του είναι δολοφόνος» είπε η μητέρα του 34χρονου μουσικού, αναφέροντας πως περίπου 50 άτομα είχαν εγκλωβίσει τον γιο της έξω από την καφετέρια το «Κοράλι», όπου είχε πάει με την παρέα του και τη σύντροφό του να παρακολουθήσουν ποδοσφαιρικό αγώνα.

«Είχαν εγκλωβίσει τον Παύλο, μέχρι να έρθει το κτήνος να τον δολοφονήσει. Τον ενθάρρυναν κιόλας» είπε η κυρία Φύσσα, τονίζοντας πως η αστυνομία που είχε ειδοποιηθεί από τη φίλη του γιου της για το περιστατικό αδιαφόρησε, με αποτέλεσμα να χαθεί πολύτιμος χρόνος.

«Η Χρύσα πήγαινε στο αστυνομικό τμήμα, και τους εκλιπαρούσε για βοήθεια» είπε η μητέρα του Παύλου Φύσσα για να επισημάνει λίγο αργότερα στην κατάθεσή της πως με αφορμή τα όσα έγιναν στην περίπτωση του γιου της, για εκείνη «Αστυνομία και Χρυσή Αυγή είναι ένα».

Σχετικά με το πως έζησε τις τραγικές στιγμές στο Νοσοκομείο περιέγραψε:

«Φτάνω στο Κρατικό και βλέπω συγγενείς και φίλους και δεν περιμένω να μου πει κανείς τίποτα. Ρωτάω, βλέπω δυο γιατρούς τρέχω μέσα. Ένας άντρας και μια γυναίκα. Με κοίταγε στα μάτια η γυναίκα και δεν μου έλεγε. Τους παρακάλεσα να μου πουν τι έχει γίνει με το παιδί μου αρχίζω να τραβάω τα παραβάν. Αν δεν μου πείτε τώρα τι έχει γίνει τους είπα. Ο γιατρός μου έδωσε ένα χάπι και μου είπε την αλήθεια. Ότι ο Παύλος έφυγε. Λέω "πως είναι δυνατόν πως έφυγε;" Μου είπε οτι τον μαχαίρωσαν στην καρδιά η Χρυσή Αυγή. Αλλά μου είπε "σας παρακαλώ πολύ τον έχουν πιάσει".

Τον ρώτησα: "Πώς έγινε; Δεν γινόταν κατι;" Μου είπε ότι δεν υπήρχε περίπτωση να σωθεί και δεν θα προλαβαίναμε. Τότε ζητάω να πάω να δω το παιδί μου. Πράγματι πήγα στον θάλαμο. Πέντε και μισή το απόγευμα μιλάγαμε και είπαμε ότι θα τα πούμε το πρωί. Στις τρεις είδα το παιδί μου στον νεκροθάλαμο. Όσο γι αυτούς που λένε οτι τον τρόμαξαν τους είπα πως δεν τρόμαξε. Προσπάθησα να τον ζεστάνω να σηκωθεί».