current views are: 4

2 Οκτωβρίου 2015
Δημοσίευση08:29

Ετοίμαζαν απαγωγές εφοπλιστών και επιχειρηματιών – Σημειώσεις με «στόχους» στη γιάφκα του Μαραθώνα

Σημειώσεις στη γιάφκα του Μαραθώνα βρήκαν οι Αστυνομικοί που δείχνουν ονόματα και διευθύνσεις με μελλοντικούς στόχους για… απαγωγή.

Δημοσίευση 08:29’
αρθρο-newpost

Σημειώσεις στη γιάφκα του Μαραθώνα βρήκαν οι Αστυνομικοί που δείχνουν ονόματα και διευθύνσεις με μελλοντικούς στόχους για… απαγωγή.

Σημειώσεις στη γιάφκα του Μαραθώνα βρήκαν οι Αστυνομικοί που δείχνουν ονόματα και διευθύνσεις με μελλοντικούς στόχους για… απαγωγή.

Όπως προκύπτει από σημειωματάριο με χειρόγραφες σημειώσεις που βρέθηκε καλά κρυμμένο μέσα στο οίκημα της γιάφκας, υπήρχε σχέδιο με τις επόμενες κινήσεις, τους μελλοντικούς «στόχους» και απαγωγές πάνω από 20 προσώπων για λύτρα.

Πρόκειται για γόνους και συγγενείς πολύ γνωστών μεγαλόεπιχειρηματιών και εφοπλιστών, ανάμεσα στους οποίους φέρεται να είναι και ο Μαρτίνος, που είχε γλιτώσει την τελευταία στιγμή. O αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. ενημερώνει τους επιχειρηματίες που βρίσκονται στις λίστες της ομάδας Πετρακάκου.

Στα σχέδια αναφέρονται αναλυτικά οι οδηγίες για όλα τα στάδια εκτέλεσης των σχετικών σχεδίων απαγωγής, ενώ προκύπτουν προσωπικά στοιχεία ανθρώπων που ήταν και πιθανοί «στόχοι» τρομοκρατικού χτυπήματος.

Όλο το νέο υλικό εξετάζεται ενδελεχώς, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας.

Υπενθυμίζεται ότι η Αντιτρομοκρατική, στο οίκημα είχε επίσης εντοπίσει σάκους με βαρύ οπλισμό, όπως ρουκέτες και καλάσνικοφ, καθώς και πυρομαχικά. Επίσης, έξω από το σπίτι-αποθήκη έχουν βρέθηκαν έξι IX αυτοκίνητα, ένα IX φορτηγό και δύο μοτοσυκλέτες, που θα μεταφερθούν στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. για εξέταση.

Το κρησφύγετο νοικιάστηκε πριν από περίπου ένα χρόνο, με πλαστά στοιχεία, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις από μέλος της λεγόμενης «συμμορίας ληστών του Διστόμου», στην οποία συμμετείχε και ο προσφάτως συλληφθείς στον Βόλο, Γιώργος Πετρακάκος.

Η γιάφκα… δείχνει Παλαιόκωστα

Ένα από τα έξι αυτοκίνητα, ένα μαύρο τζιπ Cherokee, ανήκει στη «φουρνιά» των κλεμμένων οχημάτων που χρησιμοποιήθηκαν στην απαγωγή του βιομήχανου Γιώργου Μυλωνά τον Ιούνιο του 2008 στη Θεσσαλονίκη, η οποία είχε οργανωθεί από τον καταζητούμενο Βασίλη Παλαιοκώστα.

O  Πετρακάκος ήρθε σε επαφή με τον Βασίλη Παλαιοκώστα και τον Σπύρο Δραβίλα, ο οποίος φέρεται να είναι ο ενοικιαστής της γιάφκας του Μαραθώνα, μέσα στις φυλακές.

Ο Πετρακάκος φέρεται να είχε συμμετοχή σε απόπειρα ληστείας χρηματαποστολής στην περιοχή της Επανομής στις 22 Φεβρουαρίου 2008, σε ληστεία τράπεζας στο Φοίνικα Θεσσαλονίκης και σε μία ακόμη στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης το Μάιο του 2008.

Το γεγονός ότι βρέθηκαν λίστες με ονόματα στόχων απαγωγής «δείχνει» ότι η ομάδα του Πετρακάκου είχε σχέσεις με τον Β. Παλαιοκώστα.


σχετικα αρθρα