Απολογείται ο επιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος, ο οποίος συνελήφθη το βράδυ της Δευτέρας με ένταλμα της ειδικής ανακρίτριας για θέματα διαφθοράς Βασιλικής Μπράτη.

Με αυτόν τον τρόπο ολοκληρώνεται η δικαστική διαδικασία που άνοιξε με τη σύλληψή του για τις κατηγορίες της δωροδοκίας και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Σύμφωνα με τις δικαστικές αρχές, ο επιχειρηματίας εμπλέκεται σε διακίνηση μαύρου χρήματος, ύψους 2 εκ ευρώ με αποδέκτες την τότε, αρχές του 2000, πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Αμυνας υπό τον Ακη Τσοχατζόπουλο και στη γενική διεύθυνση Εξοπλισμών τον Ιωάννη Σμπώκο.

Η διακίνηση του μαύρου χρήματος αποκαλύφθηκε από τον εντοπισμό off shore εταιρείας με έδρα το Μονακό η οποία από τις έρευνες των δικαστικών αρχών προέκυψε ότι συνδέεται με τον Θωμά Λιακουνάκο.

Ο ίδιος ο Θωμάς Λιακουνάκος αρνείται τις κατηγορίες, και με ανακοίνωςή του αμέσως μετά τη σύλληψή του, έκανε λόγο «για επιλεκτική πρακτική» ενώ ανέφερε μεταξύ άλλων ότι οι εταιρείες συμφερόντων του έχουν υποστεί τα τελευταία χρόνια αλλεπάλληλες έρευνες από τις φορολογικές αρχές, χωρίς να εντοπιστεί κάτι μεμπτό.

Στην ίδια γραμμή αναμένεται να κινηθεί και σήμερα υπερασπιζόμενος τον εαυτό του και καταθέτοντας πολυσέλιδο υπόμνημα.

Ο Θωμάς Λιακουνάκος επίσης εμπλέκεται και σε άλλα δύο εξοπλιστικά προγράμματα που ελέγχονται από τις δικαστικές αρχές, το ένα είναι για την προμήθεια των αρμάτων Λέοπαρντ και το άλλο ο λεγόμενος ηλεκτρονικός πόλεμος, για τον οποίο υπάρχει ήδη πρόταση για παραπομπή στο εδώλιο όλων των εμπλεκομένων μεταξύ των οποίων και ο Λιακουνάκος.