Άδεια από πρόσφυγες και μετανάστες είναι για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα είναι η πλατεία Βικτωρίας, με τις αστυνομικές δυνάμεις να εξακολουθούν να βρίσκονται εκεί προκειμένου να αποτρέπουν πρόσφυγες και μετανάστες από το να κατασκηνώνουν στον χώρο.

Να σημειωθεί ότι οι αστυνομικοί συνοδεύονται από μεταφραστή, ο οποίος εξηγεί στους νέους πρόσφυγες που έρχονται ότι δεν μπορούν να στήσουν σκηνές στην πλατεία και τους κατευθύνει προς τα προσωρινά κέντρα φιλοξενίας στο Ελληνικό και το Γαλάτσι.

Ωστόσο, οι περισσότεροι πρόσφυγες δεν γνωρίζουν πώς να πάνε στις δομές φιλοξενίας και αναζητούν καταφύγιο σε παρακείμενες πλατείες.

«Όσοι έρχονται στην Αθήνα γνωρίζουν μόνο την πλατεία Βικτωρίας και, όταν αυτή κλείνει, ο κόσμος θα πάει στις διπλανές πλατείες.

Το πρόβλημα είναι ότι δεν γίνονται συντονισμένες ενέργειες από το κράτος» δηλώνει ο πρόεδρος του Ελληνικού Φόρουμ Προσφύγων, Γιονούς Μοχαμαντί.

Την ίδια ώρα συνεργεία του δήμου Αθηναίων καθαρίζουν και σήμερα την πλατεία Βικτωρίας.

Νωρίς το πρωί, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, επισκέφθηκε το κλειστό γήπεδο του Γαλατσίου και επιθεώρησε τον χώρο.

Υπολογίζεται ότι σήμερα στις ολυμπιακές εγκαταστάσεις του Γαλατσίου βρίσκονται 800 πρόσφυγες και μετανάστες και σύμφωνα με τους υπεύθυνους ο χώρος μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 1.000 άτομα.