Αρνητικός σε κρούσμα βαριάς μεταδοτικής νόσου βρέθηκε, σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα ο 79χρονος Ολλανδός τουρίστας από την Κω, ο οποίος νοσηλεύονταν σε γνωστό θεραπευτήριο με έντονο διαρροϊκό επεισόδιο της τελευταίες ημέρες, ωστόσο συνεχίζονται οι εξετάσεις. 

Στον ασθενή χορηγείται φαρμακευτική αγωγή, ενώ παραμένει στην μονάδα εντατικής παρακολούθησης του θεραπευτηρίου.

Όπως αναφέρει το δελτίο τύπου του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ:

Σχετικά με το περιστατικό οξείας λοιμώδους γαστρεντερίτιδας με σοβαρές επιπλοκές σε Ολλανδό τουρίστα το ΚΕΕΛΠΝΟ ενημερώνει πως ο αρχικός εργαστηριακός έλεγχος στο Κεντρικό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας Βάρης και στο Περιφερικό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας Θεσσαλίας δεν είναι επιβεβαιωτικός για την ύπαρξη δονακίου της χολέρας. Η εργαστηριακή διερεύνηση συνεχίζεται με περαιτέρω μοριακό έλεγχο. Το ΚΕΕΛΠΝΟ παραμένει σε επιφυλακή για την πλήρη διερεύνηση και εξιχνίαση του περιστατικού.

Ο τουρίστας είχε διακομισθεί στο θεραπευτήριο από την προηγούμενη Κυριακή, όταν, ενώ έκανε διακοπές στην Κω, παρουσίασε έντονο διαρροϊκό επεισόδιο.

Μετά την μεταφορά του στο νοσοκομείο της Κω και την εξέταση του από τους γιατρούς εκεί, κρίθηκε άμεση η διακομιδή του στην Αθήνα και από την Δευτέρα υποβάλλεται συνεχώς σε ελέγχους προκειμένου να διαπιστωθεί αν τελικά είναι φορέας σοβαρής μεταδοτικής ασθένειας.