Το «κώλυμα» δικαστικού που παραιτήθηκε για λόγους υγείας από την εκδίκαση της υπόθεσης του πλοίου «Noor 1» εξετάζει ο Άρειος Πάγος.

Ειδικότερα, η εισαγγελέας Ευτέρπη Κουτζαμάνη διαβίβασε στον προϊστάμενο της επιθεώρησης των δικαστηρίων, αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου Νίκο Λεοντή δημοσιεύματα, τα οποία αναφέρουν ότι «αιφνιδιαστικά η πρόεδρος του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πειραιά που θα εκδίκαζε την υπόθεση της μεταφοράς δύο τόνων ηρωίνης με το πλοίο “Noor 1”, δήλωσε “κώλυμα” λίγες ημέρες πριν από την έναρξη της δίκης (6 Οκτωβρίου 2015)», αφήνοντας υπόνοιες ως προς τη βασιμότητα του κωλύματός που επικαλείται η πρόεδρος.

Η εισαγγελέας στο έγγραφο προς τον κ. Λεοντή αναφέρει πως «βάση αυτής της ενέργειας διατυπώνονται αρνητικά σχόλια για τη Δικαιοσύνη τα οποία υποβαθμίζουν το κύρος της και το κύρος των λειτουργών της».

Ο κ. Λεοντής, θα διερευνήσει εάν ευσταθούν οι λόγοι υγείας που επικαλείται η δικαστική λειτουργός.

Σημειώνεται ότι το καλοκαίρι του 2014, το πλοίο «Noor 1» μετέφερε δύο τόνους ηρωίνης από το Ντουμπάι και τον Περσικό Κόλπο. Το φορτίο όμως αυτό κατέληξε αποθήκη στο Κορωπί και σε βίλα στη Φιλοθέη.