Ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του Δημοτικού σχολείου Όρμου Κορθίου στην Άνδρο μετά από τη συνεχιζόμενη υπολειτουργία του σχολείου, αφού λειτουργεί με δυο από τους 6 εκπαιδευτικούς που απαιτούνται, την Πέμπτη 1 Οκτωβρίου ως ελάχιστη ένδειξη διαμαρτυρίας τα παιδιά απείχαν από τα μαθήματά τους.

Όσο για τους ίδιους, δημοσιοποίησαν μέσω YouTube το πρόβλημα ζητώντας παράλληλα δασκάλους για το σχολείο...

Ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του Δημοτικού σχολείου Όρμου Κορθίου, παρουσιάζει αναλυτικά την κατάσταση που επικρατεί στο σχολείο, στην οποία εκτός από την υπολειτουργία του προστίθεται η έλλειψη συγκοινωνιας για τους μαθητές του Δημοτικού που σχολούν νωρίτερα (11:30) με αποτέλεσμα να περιμένουν στο δρόμο μέχρι τις 2 το μεσημέρι.

Ο σύλλογος γονέων, ενημερώνει αναλυτικά, αποστέλλοντας την απόφασή του στο Cyclades Voice:

"Ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του Δημοτικού σχολείου Όρμου Κορθίου μετά απο την έκτακτη συνέλευση που είχε την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου, αποφάσισε ομόφωνα και με τη συμπαράσταση των γονέων τα παρακάτω:

Δημοσιοποιήση του τεράστιου και σοβαρότατου προβλήματος της μη κάλυψης του σχολείου απο εκπαιδευτικούς.

Το σχολείο είναι 6θέσιο και ολοήμερο.

Απο τις 11 Σεπτεμβρίου υπολειτουργεί. 

Η διευθύντρια και η δασκάλα Αγγλικών καθώς και η δασκάλα του τμήματος ένταξης με υπεράνθρωπες προσπάθειες ανοίγουν καθημερινά το σχολείο στο οποίο προσπαθούν να κάνουν μάθημα βάζοντας 2 τάξεις σε κάθε αίθουσα.

Το ωράριο λειτουργείας του είναι 8:15 με 11:30.

Τα κενά του σχολείου είναι: 7 δάσκαλοι, ένας σε κάθε τάξη και ένας για το ολοήμερο. 

Ακόμη το σχολείο δεν έχει ειδικότητες δεν υπάρχει δάσκαλος καλλιτεχνικών, δεν υπάρχει μουσικός και 4 χρόνια τώρα δεν υπάρχει γυμναστής.

Δεν υπάρχει ούτε συγκοινωνία να μεταφερθούν οι μαθητές του δημοτικού που σχολάνε 11:30 και περιμένουν το λεωφορείο στο δρόμο το οποίο στίς 2 το μεσημέρι κάνει το δρομολόγιο του ώστε να εξυπηρετίσει το Γυμνάσιο Κορθίου.

Οι αρμόδιοι για τα κενά που υπάρχουν έστειλαν σήμερα δύο δασκάλες.

Οι γονείς κάναμε υπομονή αλλά σήμερα ξεπεράσαμε το όριο 

Οι αποφάσεις των ανθρώπων που ορίζουν την τύχη των παιδιών μας παραβιάζουν την αρχή της αναλογικότητας, και ως εκ τούτου είναι αντισυνταγματικές.

Την Πέμπτη 1η Οκτωβρίου τα παιδιά μας θα απέχουν απο το σχολείο σαν ελάχιστη ενδειξη διαμαρτυρίας για τη νέα "σχολική" χρονιά."