Συνελήφθη 34χρονος υπήκοος Αφγανιστάν, μέλος κυκλώματος που διευκόλυνε την διαμονή και την έξοδο από την Ελλάδα μεταναστών που μόλις είχαν αφιχθεί στην Αθήνα από ελληνικά νησιά.

Σε διαμέρισμα που διατηρούσε στην περιοχή της Πλατείας Βικτωρίας εντοπίσθηκαν και ελευθερώθηκαν 34 μετανάστες, μεταξύ των οποίων γυναίκες και ανήλικα παιδιά, που κρατούσε δια της βίας.

Πιο αναλυτικά, ο 34χρονος κρατούσε δια της βίας σε διαμέρισμά του στην ίδια περιοχή μετανάστες και η Αστυνομία έφτασε στα ίχνη του ύστερα από διερεύνηση καταγγελίας Αφγανών υπηκόων που είχαν φτάσει στην Αθήνα από τη Μυτιλήνη.

Όπως προέκυψε από την έρευνα του Τμήματος Παράνομης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, ο 34χρονος συλληφθείς αναζητούσε καθημερινά μετανάστες στην Πλατεία Βικτωρίας και με την υπόσχεση παροχής προσωρινού καταλύματος και διευκόλυνσης εξόδου από τη χώρα με τη χρήση κλεμμένων ταξιδιωτικών εγγράφων, τους οδηγούσε στην οικία του. 

Στη συνέχεια, με τη βοήθεια των συνεργών του και με απειλές και χρήση βίας, απαιτούσε από αυτούς χρήματα για την διαμονή τους, ειδάλλως δεν τους επέτρεπε να φύγουν. Πέραν της παροχής καταλύματος, τα μέλη της σπείρας προσέφεραν στους μετανάστες κλεμμένα ταξιδιωτικά έγγραφα, εισιτήρια για ΚΤΕΛ και τουριστικά λεωφορεία καθώς και υπηρεσίες μεταφοράς χρημάτων εκτός τραπεζικού συστήματος.

Στην κατοχή του 34χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • Το χρηματικό ποσό των 1.720 ευρώ
  • Δύο τηλεφωνικές συσκευές Ηλεκτρονικές κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων και εισιτηρίων ΚΤΕΛ
  • Μία κάρτα ασύλου Γερμανικών Αρχών Αυτοσχέδιες επαγγελματικές κάρτες, με αναγραφή των παρεχόμενων «υπηρεσιών».
  • Στην τηλεφωνική του συσκευή, βρέθηκε αποθηκευμένο πλήθος φωτογραφιών κλεμμένων ταξιδιωτικών εγγράφων.
  • Ο συλληφθείς, με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.