Στη σύλληψη ενός 34χρονου Αφγανού, μέλος κυκλώματος που διευκόλυνε τη διαμονή και την έξοδο από την Ελλάδα μεταναστών, τους οποίους κρατούσε δια της βίας σε διαμέρισμά του στην ίδια περιοχή προχώρησε σήμερα η Ασφάλεια στην Πλατεία Βικτωρίας.
 
Για την ίδια υπόθεση, αναζητούνται πέντε συνεργοί του, τέσσερις Αφγανοί υπήκοοι και ένας Αιγύπτιος.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της αρπαγής, της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος, της διευκόλυνσης εξόδου από τη χώρα, της παροχής καταλύματος σε πολίτη τρίτης χώρας, καθώς και για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Ειδικότερα, μετά από διερεύνηση καταγγελίας Αφγανών υπηκόων που είχαν αφιχθεί στην Αθήνα από τη Μυτιλήνη, εντοπίστηκε στην περιοχή της Πλατείας Βικτωρίας τόσο ο ίδιος όσο και το διαμέρισμα του, εντός του οποίου βρέθηκαν και ελευθερώθηκαν τριάντα τέσσερις μετανάστες από το Αφγανιστάν, μεταξύ των οποίων πέντε γυναίκες και δώδεκα ανήλικα παιδιά.

Όπως προέκυψε από την έρευνα του Τμήματος Παράνομης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, ο 34χρονος συλληφθείς αναζητούσε καθημερινά μετανάστες στην Πλατεία Βικτωρίας και με την υπόσχεση παροχής προσωρινού καταλύματος και διευκόλυνσης εξόδου από τη χώρα με τη χρήση κλεμμένων ταξιδιωτικών εγγράφων, τους οδηγούσε στην οικία του.

Στη συνέχεια, με τη βοήθεια των συνεργών του και με απειλές και χρήση βίας, απαιτούσε από αυτούς χρήματα για τη διαμονή τους, διαφορετικά δεν τους επέτρεπε να φύγουν.

Τα μέλη της σπείρας προσέφεραν στους μετανάστες κλεμμένα ταξιδιωτικά έγγραφα, εισιτήρια για ΚΤΕΛ και τουριστικά λεωφορεία, καθώς και υπηρεσίες μεταφοράς χρημάτων εκτός τραπεζικού συστήματος.

Στην κατοχή του 34χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

-Το χρηματικό ποσό των 1.720 ευρώ

-Δύο τηλεφωνικές συσκευές

-Ηλεκτρονικές κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων και εισιτηρίων ΚΤΕΛ.

-Μία κάρτα ασύλου Γερμανικών Αρχών

-Αυτοσχέδιες επαγγελματικές κάρτες, με αναγραφή των παρεχόμενων «υπηρεσιών».

Παράλληλα, στην τηλεφωνική συσκευή του, βρέθηκε αποθηκευμένο πλήθος φωτογραφιών κλεμμένων ταξιδιωτικών εγγράφων.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.