Ανταλλαγές ομήρων με κρατουμένους ήταν ο στόχος της ομάδας Πετρακάκου

Ανταλλαγές ομήρων με κρατουμένους ήταν ο στόχος της ομάδας Πετρακάκου

Το ενδεχόμενο ο σχεδιασμός για την απαγωγή γόνων επιχειρηματιών και εφοπλιστών από την ομάδα Πετρακάκου να μην είχε στόχο μόνο τα λύτρα αλλά την ανταλλαγή με κρατουμένους εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ.

Η επιχείρηση αποκωδικοποίησης του σημειωματάριου που βρέθηκε στο οίκιμα του Μαραθώνα είναι σε εξέλιξη από τους αστυνομικούς οι οποίοι εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, οι αξιωματικοί εξετάζοντας τις σημειώσεις διαβλέπουν σε κάποιες από αυτές πως οι δράστες εκτός από τα λύτρα, είχαν ως πιθανή στόχευση την εκβιαστική άσκηση πίεσης για την αποφυλάκιση «φίλων», μέσω του ομήρου που θα είχαν στα χέρια τους.

Έτσι εξηγείται, κατά τις ίδιες πληροφορίες, το γεγονός ότι στις σημειώσεις από εφημερίδες και διαδίκτυο επισημαίνονταν οι επαφές των υποψήφιων «στόχων» με άτομα από τον χώρο της πολιτικής.

Τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. αναμένουν, σύμφωνα με την εφημερίδα, τις πρώτες επιστροφές αποτελεσμάτων από τα εγκληματολογικά εργαστήρια, που αφορούν τυχόν αποτυπώματα και γενετικό υλικό υπόπτων από την αποθήκη του Μαραθώνα, τη γραφολογική εξέταση του σημειωματαρίου, την ανάσυρση δεδομένων από του ηλεκτρονικούς υπολογιστές του Βόλου και τα 25 usb.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο