Επίθεση δέχτηκαν τρεις ελεγκτές της Εφορίας που ξεκίνησαν να κάνουν ελέγχους σε εμποροπανήγυρη στο Αμύνταιο της Φλώρινας.

Όχι μόνον υπέστησαν προπηλακισμούς από τους ελεγχόμενους που αντέδρασαν στην παρουσία τους, αλλά δέχτηκαν και μηνύσεις ενώ οδηγήθηκαν και στον εισαγγελέα με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν μέχρι σχεδόν τα μεσάνυχτα να περάσουν τη νύχτα στα κρατητήρια. Το φαινόμενο αυτό έρχεται να προστεθεί σε άλλα πρόσφατα περιστατικά αντιδικίας εφοριακών και εμπόρων.

Κατά τον έλεγχο, σύμφωνα με το voria.gr, οι εφοριακοί διαπίστωσαν ότι έμπορος ζαχαρωδών είχε αδήλωτη ταμειακή μηχανή «μαϊμού». Όταν όμως οι εφοριακοί ανακοίνωσαν στην έμπορο την παράβαση και την ενημέρωσαν πως το προβλεπόμενο πρόστιμο φτάνει στα 2.500 ευρώ, εκείνη αντέδρασε και με την βοήθεια άλλων επαγγελματιών εμπόρων άρχισε να καταφέρεται κατά των εφοριακών. 

Η ελεγχόμενη επαγγελματίας κατέθεσε και μήνυση σε βάρος των εφοριακών για κατάχρηση εξουσίας και υπέρβαση καθήκοντος. 

Επί τόπου βρέθηκε πάντως αμέσως αστυνομική δύναμη που οδήγησε τους εφοριακούς στο τμήμα, αλλά και την ίδια την έμπορο επειδή, αν και δεν της υπέβαλαν μήνυση οι εφοριακοί, διαπιστώθηκε πως εκκρεμούσαν σε βάρος της άλλες δικαστικές αποφάσεις.