Με κείμενό του ο καταδικασμένος για τρομοκρατία Νίκος Μαζιώτης εκτοξεύει απειλές από τη φυλακή για ένοπλο αγώνα, ενώ επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Νίκος Μαζιώτης σημειώνει ότι ο ένοπλος αγώνας, το αντάρτικο, θα έχει καίριο ρόλο στο να κάνει την χώρα ανασφαλή για τους επενδυτές. Ο Μαζιώτης κάνει λόγο για χτυπήματα σε δομές, εγκαταστάσεις, γραφεία και πρόσωπα του κεφαλαίου και του κρατικού μηχανισμού, ενώ υπογραμμίζει ότι η μετατροπή του ΣΥΡΙΖΑ από ένα κόμμα που υποσχόταν ένα σοσιαλδημοκρατικό κεϊνσιανιστικό πρόγραμμα κρατικής παρέμβασης στην οικονομία σε ένα αμιγώς νεοφιλελεύθερο κόμμα, ήταν κάτι που ο Επαναστατικός Αγώνας είχε προβλέψει.

Το κείμενο του Μαζιώτη ήταν για την εκδήλωση της Διεθνούς Κόκκινης Βοήθειας, το οποίο δημοσιεύθηκε στο Indymedia.

Ο ένοπλος αγώνας, το αντάρτικο θα έχει καίριο ρόλο στο να κάνει τη χώρα ανασφαλή για τους επενδυτές με χτυπήματα σε δομές, εγκαταστάσεις, γραφεία και πρόσωπα του κεφαλαίου και του κρατικού μηχανισμού και αφετέρου άλλες δράσεις όπως προπαγάνδα, αντιπληροφόρηση, δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης σε κοινωνικά αδύνατους και ευάλωτους πληγέντες από τις πολιτικές που εφαρμόζονται, θα ήταν το πεδίο που θα έπρεπε να εστιάσει ένα επαναστατικό κίνημα. 

Η εμπειρία των τελευταίων 5 χρόνων στην Ελλάδα, με την εφαρμογή των Μνημονίων και των προγραμμάτων διάσωσης που στην πραγματικότητα αποτελούν πολιτικές κοινωνικής γενοκτονίας και εκκαθάρισης τμημάτων του πληθυσμού για να σωθεί το σύστημα, με αποτέλεσμα χιλιάδες νεκρούς από αυτοκτονίες, ασθένειες, ελλείψεις βασικών αγαθών, χιλιάδες άστεγους και εκατομμύρια ανέργους και άπορους, αποδεικνύει ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο μεταρρύθμισης εντός του υπάρχοντος συστήματος προς όφελος των φτωχών και των εργαζομένων.

Η μεταρρύθμιση του συστήματος είναι κάτι το ανέφικτο και ουτοπικό ενώ η ρεαλιστική λύση είναι η ανατροπή του καπιταλισμού και του κράτους, δηλαδή η επανάσταση. Στην Ελλάδα, μόλις πρόσφατα, με την εμπειρία της διακυβέρνησης του αριστερού κόμματος Σύριζα, αποδείχτηκε το ανέφικτο της εφαρμογής μιας πολιτικής μεταρρύθμισης, διαφορετικής από αυτής των Μνημονίων που αποσκοπούσε στην κρατική παρέμβαση στην οικονομία και στην προστασία των φτωχών και των κοινωνικά αδύναμων.

Μόλις πρόσφατα, η αριστερή κυβέρνηση Σύριζα ψήφισε το 3ο Μνημόνιο τον Αύγουστο του 2015 ευθυγραμμιζόμενη πλήρως με τις απαιτήσεις των δανειστών. Η μετατροπή του Σύριζα από ένα κόμμα που υποσχόταν ένα σοσιαλδημοκρατικό κεϊνσιανιστικό πρόγραμμα κρατικής παρέμβασης στην οικονομία σε ένα αμιγώς νεοφιλελεύθερο κόμμα, ήταν κάτι που ο Επαναστατικός Αγώνας είχε προβλέψει ένα σχεδόν χρόνο πριν ο Σύριζα γίνει κυβέρνηση στην προκήρυξη με την οποία ανέλαβε την ευθύνη για την τελευταία επίθεση του στις 10 Απριλίου 2014 σε κτίριο παράρτημα της Τράπεζας της Ελλάδος.

Ο Επαναστατικός Αγώνας εδώ και χρόνια φωνάζει πως μόνη διέξοδος από την κρίση είναι η κοινωνική επανάσταση. Δεδομένου των άγριων κοινωνικών συνθηκών που πρόκειται να διαμορφωθούν και την κοινωνική γενοκτονία που γενικεύεται, είναι ώρα το σύνθημα να τροποποιηθεί: ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ Ή ΘΑΝΑΤΟΣ.