Σε εκτέλεση εντάλματος που εξέδωσε ο ανακροτής διαφθοράς συνελήφθη ο επιχειρηματίας Κωνσταντίνος Δαφέρμος, κατηγορούμενος για παράνομες αμοιβές σε εξοπλιστικά προγράμματα.

Το ένταλμα σε βάρος του κ. Δαφέρμου, καθώς και σε βάρος δυο ακόμα κατηγορούμενων υπαλλήλων της εταιρείας του, που επίσης συνελήφθησαν, αφορά σε παράνομες αμοιβές που φέρονται να δόθηκαν για την προμήθεια 98 αντιαρματικών εκτοξευτών μεγάλου βεληνεκούς νέας γενιάς τύπου «Κορνέτ».

Σύμφωνα με στοιχεία της δικογραφίας, όπως έχει ομολογήσει ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής Εξοπλισμών του υπουργείου Άμυνας Αντώνης Κάντας-, για τη συγκεκριμένη προμήθεια διακινήθηκαν ως «μίζες» 3 εκατ. δολάρια.

Ο επιχειρηματίας από τον χώρο των οπλικών συστημάτων, ο γιος του καθώς και άλλο ένα άτομο , οι οποίοι συνελήφθησαν, αντιμετωπίζουν τα αδικήματα της ενεργητικής και παθητικής δωροδοκίας με την επιβαρυντική περίσταση του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Οι τρεις συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον ανακριτή για τις απολογίες τους.

Ποιος είναι ο Κωνσταντίνος Δαφέρμος

Ο Κωνσταντίνος Δαφέρμος δηλώνει μόνιμος κάτοικος Βιέννης,  ιδιοκτήτης της εταιρίας Scorpion, με έδρα τον Παναμά ενώ σύμφωνα με τη δικογραφία φέρεται ως  εκπρόσωπος της κατασκευάστριας ΚΒΡ που κατασκευάζει τα αντιαρματικά KORNET. Στο παρελθόν φέρεται σύμφωνα με δημοσιεύματα του τύπου να έχει κατηγορηθεί  μαζί με δύο ρώσους επιχειρηματίες, έναν βρετανό τραπεζίτη και πρώην αξιωματούχο της KGB για λαθρεμπόριο όπλων. Ωστοσο όλοι οι κατηγορούμενοι αθωώθηκαν από το δικαστήριο.

Επίσης είχε συλληφθεί στο παρελθόν από τις τουρκικές αρχές με βάση ένταλμα της Ιντερπόλ, αλλά αφέθηκε ελεύθερος. 

Ο Αντώνης Κάντας είχε πει στην απολογία του για τον Κωνσταντίνο Δαφέρμο: 

«Ο Κ. Δαφέρμος μού είπε ότι θα φανεί γενναιόδωρος και θα μου δώσει 3% της σύμβασης για τους πυραύλους Kornet, ποσό που αντιστοιχούσε σε 3 εκατ. δολάρια».