Βροχόπτωση και καταιγίδες περιλαμβάνει το σκηνικό του καιρού για σήμερα Τετάρτη, με την κακοκαιρία να αναμένεται να συνεχιστεί και την Πέμπτη.

Συγκεκριμένα, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν απο τις μεσημβρινές ώρες στην Κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και την Εύβοια. Πρόσκαιρα αναμένονται στο Βόρειο Ιόνιο, την Ηπειρο, τη δυτική Στερεά και βαθμιαία πιθανόν στη βορειοδυτική Πελοπόννησο, τη δυτική Μακεδονία, τις Σποράδες και την ανατολική Στερεά.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από τις μεσημβρινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές στα βόρεια και ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και από το μεσημέρι νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Νεφώσεις και βαθμιαία βροχές, που από τις μεσημβρινές ώρες θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και ισχυρές καταιγίδες, αναμένονται για τη Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 3 με 4 και μετά το απόγευμα τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη θα σημειωθούν νεφώσεις και βροχές, αρχικά στη δυτική Μακεδονία και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Από τις μεσημβρινές ώρες οι βροχές θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στην κεντρική Μακεδονία και πιθανόν τη δυτική. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 και από το απόγευμα τοπικά 5 μποφόρ, ενώ θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Σε νησιά Ιονίου, Ήπειρο, δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησο θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές. Από τις μεσημβρινές ώρες θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και πιθανόν τη βορειοδυτική Πελοπόννησο. Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από τη νύχτα. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και μετά το μεσημέρι δυτικοί βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου (Στην Ήπειρο θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη).

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Μετά το μεσημέρι τα φαινόμενα στη Θεσσαλία, την Εύβοια και πιθανόν τις Σποράδες και την ανατολική Στερεά θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14  έως 27 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. 

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός αρχικά θα είναι αίθριος, αλλά από το μεσημέρι όμως θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και κατά τη διάρκεια της νύχτας, θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Τέλος, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις τοπικά αυξημένες στις βορειότερες περιοχές με σποραδικές βροχές και στα νησιά του βόρειου Αιγαίου πρόσκαιρες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου.